Regn regn och åter regn....
Naan-bröd
- 2 dl Lindahls Yoghurt
- 25 gr jäst
- 1 dl mjölk, fingervarmt
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk socker
- 1 tsk salt
Gör så här
1. Smula jästen i en bunke och lös den upp i mjölken.
2. Tillsätt salt, socker, yoghurt och vetemjöl. Arbeta degen blank och smidig.
3. Låt jäsa i 30 minuter.
4. Dela degen i 10 delar och forma runda "plättor", ca 0,5 cm tjocka.
5. Låt jäsa ytterligare 20 - 30 minuter under handduk.
6. Gräddas i ugn vid 225 grader i c:a 15 minuter.
Jätte fyllit och gott bröd. Med lite phiadelfia,ost och grönsaker. Så är kvällsmaten färdig.
Det andra jag testa var
Snickers
- 350 g jordnötssmör
- 2 dl sirap
- 2 dl socker
- 8-9 dl rispuffar
- 200 g ljus choklad (om man är laktosintolerant kan man använda mörk choklad som är laktosfritt)
Gör så här
1. Blanda jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull. Hetta upp blandningen under omrörning utan att den kokar.
2. Häll smeten i en bunke, tillsätt rispuffar och rör ihop.
Lägg blandningen över en plåt och kavla ut den. Den bör täcka 3/4 av plåten
3. Smält chokladen i ett vattenbad eller mikro och bred över kakan. Låt stå kallt tills chokladen har stelnat och skär sedan i bitar
Ooooo så god. Kan äta hur många som helts.
Hoppas att jag hjälpte någn där ute med att göra något vättigt i rengrusket...
Ser göööött ut!
Åhhhh kom hit & baka lite då´rå!!Ser super mumsigt ut!
Jag fick nöjet att provsmaka det färdiga resultaten på de båda recpten. Kanon Amanda, dom var jätte goda
tack för recepten! :D Måste testas!