Har gjort, Skall göra...

IDAG HAR JAG GJROT
Ståt upp,klätt mig,vekt L, gjort orning henne till skolan, kört henne till skolan, ätit frukost(gröt), sprungit en tur, tagit ett långt bad,gjort i ordningarna, målat de röda, åt lunch (god smörgåsar med röra), vek alla mina läder, la de snyggt i gardroben, pack stora väskan (för ja sover hos Emma i helgen), damtorka mitt rum, damsög mitt rum

DETTA SKALL JAG GÖRA
Emma kommer hit, åka hämta L, åka till Emma,A, leka där, hem, åka till Emma,S, göra i ordning sig, åka upp till Cecilia, Äta mat, dricka, åka ner till stan, gå till krogen, dansa röven av sig, gå hem, däcka och sen vakna av i morgon lördag och veta att mamma och pappa kommer!

Ja med få ord vet ni vad jag har gjort idag och kommer göra resten av dyngnet. Vill också tacka er för allla söta fina kommentarer. De gör mig varm och läsa dom!

Men ha nu alla en underbar helg och ta hand om er. Nu skall jag ta helg och tror inte vi hörs fören på onsdag!

De fina blommorna som Emma,S hade plockat för våra god middag vi hade igår kväll!

Idag har jag varit lite duktig...

På onsdag är alltid M ledig. Så idag har jag kört runt på henne lite.  Sen började ja se på " wermland for ever" en serie som visst har startat på tv 3 och ja var bara tvungen att se enligt Emma. Men nää, de var inte min typ av humor alltså! 

Sen hade jag också telefon möte med en kille som har hand om engelskan på konvux i Munkedal. Nu undrar ni säkert varför jag prata med han. Nää jag planerar min framtid lite. Och som ni flesta vet så vill jag bli gymnasie lärare i ämnena Idrott och hälsa och Histora. Detta är en liten dröm jag har stått fast vid enda sen högstadiet. Och när jag även fick prova på att jobba som de på praktiken ja gjorde under gymnasiet så kändes de verkligen rätt. Men här kommer också ett krukx ( som de alltid skall göra). De kräver att man har läst Engelska B ( Eller 6 som den heter nu) för att komma in. Detta har jag inte gjort. för som ni redan vet har jag väldigt svårt för Englska. Men kardimumman av de hela var att jag oh han bestämde att jag skulle börja med Engelskan här. Och göra alla delar jag kan göra på distans och sen bara komma hem och göra de prov som behövs göras där och de muntliga grejorna. Det känns jätte skönt att jag har så lång tid på mig att göra detta. Att jag inte behöver stressa. Jag berättade för han att mina svaga bitar i min Engelska är skrivningen och läsningen. Så de är dom delarna jag skall jobba mest på här nere. Den första uppgifr eller vad man nu skall säga är att skriva ett brev till han. Detta för att han skall se vilken nivå jag ligger på. Han kommer bli chockad tror jag.
Men en super trevlig lärare som tror på mig. Då går självförtroendet upp lite och jag blir mer säker! För om ni inte visst de så hoppa jag på en intersiv kurs i Engelska B förra våren, samtidigt som jag jobbade nästan hel tid. Detta tog knäcken på mig och den läraren var inte den trevligast heller om man säger så. Hon drg ner en regält men nu börjar slävförtroendet komma tillbaka lite.

Här även kollar vilka högskolor jag kan säga inför nästa vår. Som de ser ut nu kan jag bara gå i Örebro om jag vill ha de kombinationerna. Jag tycker om Örebro jätte mycket. Har varit där en del för mitt ex bodde där. Men jag vet inte riktigt om jag skulle kunna bo där fem och ett halft åt som denna utbildningen är. Så skall kolla upp detta mer när jag kommer hem.

På lördag kommer mamma och pappa. Längtar massa!! Skall bara bli skönt att ha de här och få lite mer energi. Vädret ser ut att bli skit, men om jag skall vara ärlig så struntar jag i de, utan bara skall njuta att de kommer hit.

Nu skall jag sätt på en film och försöka sova faktiskt. Är jätte trött idag. Tror de blir jönsson liggan. Natti natti!


Guldkornen mina ♥

Inte långt kvar..

Haft en jätte rolig helg. Men en väldigt lyckad utgång. 
På lördag kommer mamma och pappa. Skall bli jätte roligt att de skall få se hur jag har de. Nä nu skall jag försöka måla naglarna och sitta stil efter. De är inte de lättaste men de skall gå. Ha en bra dag alla.

Nu har jag varit här över ett halv år..

I i måndags(16/4) så passerade jag halvårs gränsen eller vad skall man kalla de. Denna våren har gått så sjukt fort så jag inte har tänkt på tiden över huvude taget. Nu har jag tänkt att skriva en liten kort utvärdering om denna tiden och vad ja har lärt mig, men också vad jag saknar. 

Jag är glatt överaskad över att de har blivit mycket bättre än jag förväntade mig. Träffade fort mina underbara vänner och språket rullar på även om de inte är perfekt. Är också stolt över mig själv att jag vågade göra detta. Att lämna den trygga vardagen och bara åka till ett land som har inte vet nåogt om. Prata ett språk jag knappt kan och inte känna någon. 

Att bo i en annan familj och vara ett stort steg för mig. Var ganska jobbigt i början om jag skall erkänna, men nu börjar jag komma in de och våga ta för mig mer och mer. Men såklart ibland saknar man sin egna familj och ens rutiner där hemma. 

Mina mat vanor är nog de som har förändras mest. Oj oj vad jag har gått upp i vikt. Men vad säger man, lever man bara en gång eller? Nä de är så mycket nya saker man vill testa. Och oftast så äter Engelskmän och kvinnor en väldigt liten lunch och sen äter en brak middag på kvällen. Detta har jag nog tagit efter. De är många rätter jag också kommer ta med mig hem och laga hemma. Ni som känner mig väl vet att jag inte äter korv, detta har jag inte nämt för min familj här nere och de händer alltså att jag får de är mat rätter ibland. Ja gillar inte de men de går ner. Men har inte kommit till de stadiet än att jag skulle beställa en korv med bröd själv.

Men lilla L har de bara gått bätte och bättre. Hon är min Hunny Bunny nu. De var så kul tisdags när jag städade toan och hon satt och såg på film. Knackade hon plötsligt på toa dörren och öppnad och sa " I just want to say I lover you" och sen sprang hon där ifrån. Då blir man glad!!

Konatkten med mina houstparend är bra och stabil. Jag har avvikt lite och gjort så de inte blir för stak konatk. Vill också att de skall kunna ha sitt privat liv som familj också. Detta märker man på helgerna när ja oftast tar mitt pick och pack och drar hem till Emma och bor i hennes källare. 

Jag trivs jätte bra här nere men såklart finns de saker som man skanar med Sverige. De är simpla saker som grovt bröd, husolsost och lös godis. Till mina älskade föräldrar! Och såklart hela familj och ens vänner! Inland får man en dipp men då är det tur att man har sina vänner här nere som förstår exakt vad jag menar! 

Nu skall jag ner och köra lite lunch. Såg att mammans speciall beställning av leverpastej från Frankrike hade kommit. Är en liten lite burk men skall sno lite till en macka. Ja om ni inte har fattat de finns inte lever pastej heller haha! Här kommer lite bilder. Ha de bra alla. Puss och kram!En blå glass, What?

Ja idag har jag varit ledig. Eller ja hade L på morgonen och körde henne till holiday club. Sen åkte ja hem och åt en god, lång frukost. Efter de tog ja mitt pik och pack och drog mig mot stan. Där mötte jag gull Jessi. Hon hjälpt mig med jackten på byxor. Men de slutade att hon gick runt med massa påsar och ja inga. När vi gick där och shopa stanna vi vid Jerseys egna glassbod. Där glassen kommer då från Jersey om ni inte fattar de. Vi to en kula med bubbelgum. Ååå den va god kan ja säga! Men när hon hade åkt då börja ja. de blev en svart kuvär väska ( den har varit slut såld jätt länge och har verkligen väntat på den), Sen blev de ett par svarta tygg jens lånas byxor vet inte hur ja skall förklara dom men de var jävligt sköna och kom från River Island, sen blev de ett par vanliga normala jeans från Jack wills! Super skön kvalite, lite låga men de gick ändå bra. Bilder kommer senare påminna inköp.

När jag kom hem åt ja en god lunch och sen ett långt bad. Packat för skall sova borta hela helgen. Nu skall jag skeypa med mamma snart och sen blir de dra kosan mot Emma,S. Ha en bra helg!Då vad påsken över..

Nu har jag varit ledig sen i torsdags. Är jätte utvilad och känner mig pigg. I fredags så hade vi tänkt gå ut men de var good friday här och verkligen allt var ställt. Varenda pub och affär. Så de blev hyra film och äta kina mat. Dög utmärkt för mig!

Lördagen så bara vi slappade i den lilla solen vi fick sen var de att dra hem till Emma, a för hon var barnvakt en liten stund. Då laga vi en liten påskmiddag. De blev ägghalvor köttbullar, potatis och värdlens godast brun sås. Kred till Emma,s som tillverkade denna underbara skapelse. haha. Sen blev de lite förfest och när Emma,a s host föäldrar kom så körde de ner oss till stan.Väldigt snällt. De var väldigt mycket folk ute. Men blev lite för mycket alkohol för en viss person så fick följa med henne hem och lägga mig. Nämner inga namn med du vet vem du är. haha! Men de var en väldigt trevlog kväll.

När vi äntligen kom upp på söndagen åkte vi till St Abuin och åt en jätte god pizza. Sen gick vi hem, skönt att bli av med bakfyllan lite. Sen blev de att gå och se på Titanic i 3D. Alla grät utan ja. Men så funkar jag. Åkte hem efter och när ja kom in var de fest här hemma. Trevligt trevligt. 

Idag har vi bakat kladdmuffins (inte så kladdiga men goda) Och scons ( väldigt mycket smör) Och såg på två filmer. De har regnat hela dagen så kändes väldigt rätt att se på film.

I fredasg fick jag veta något väldigt tråkigt. Min houst mammas bror bor ju i vårt hus och han har tåv hundar. Pipper som är en av hundarna är väldigt gamla och de var tvungen att avliva henne. Känns lite jobbigt. Hon var ändå en i familjen. Men de  har begravt henne i trädgården och gjort jätte fint.

I morgon skall ja ha L hela dagen. Vi skall åka till vattenpaltset och möta de andra. Skall bli jätte kul. Ha nu en trevlig helg och hoppas ni har haft en bra påsk.

Aghamn i hög person!


De kändes nästan som man satt vid köksbordet hemma.Den magiska såsen!

Ikväll..

Om en stud skall jag åka ner till stan för att gå till Memosa och se på modevisning. De skall bli jätte kul. Jersey har också tagit in en nys Recordeli cider till ön som skall provsmakas där. Hoppas alla får en trevlig kväll hej hej!


De var skönt..

Idag har jag haft one day off. L har varit i firitis. Jag har tvättat och sen åkte ja ner till stan för att göra några ärenden Och möta Jessica. De slutade med att jag köpte en grån lång klänning! Riktig nöjd.

Igår var alla tjejer plus barn hemma hos Emma,a. Riktigt lyckad dag både för vuxna och barn. Vi försökte göra cup cakes men de blev väldigt miss lyckade. (ää skit sam) och sen bara vi lekte med barnen. När vi åkte där i från var L helt slut. Men hon tyckte i alla fall att de var riktigt kul. På kvällen tog jaa moppen hem till Cecillia. Såg på film och myste med alla tjejerna. Sa även hej då till henne. Hon skall hem till Sverige ca tre veckor. Du kommer bli saknad lilla vän!

I fredags var vi på hous worming hos våra killar kompisar som hyr ett hus. De var väldigt fint och de hade till om med byggt en bar där de stog en sprit fontän på. Farligt men o så gott. De var jätte trevligt folk där. Lite över klass men de var ändå avslappnade. Sen var de de utång. Och jag säger bara så här. Vilken utgång tjejer eller vad säger ni? haha ;)

På lördagen så var vi i stan och shopade och testa glass på den nya glassbaren. Allt var rosa och lite 50 tal på de hela. Sen vilken glass den var nästan bättre än Pipers. Men bara nästan. På kvällen skulle Emma,a sitta barn vakt och vi hjälpte henne så klart. Sen åt vi en jättegod kyckling ovh pasta. Lite vin på de. Greet!

Denna veckan har de som arbetar på Jersey bank holiday på fredag och nästa månadag ( detta är som en röd dag i Sverige). Så de blir nog en underbar lång helg. Utgång två gånger, karar jag av de? Självklart!

Tiden går så fort och de är inte långt till mamma och pappa kommer hit. Oj då, Måste nog börja planera snart. De skall bli så kul.

Ingen bra bild, men de är en bit av klänningen. Tror den kommer bli underbar i Sommar!