Två veckor.

Förlåt, förlåt att jag inte har skrivit på ett tag. Har varit så otroligt mycket här med flytten och allt. Men nu skall jag försöka sumera vad jag har gjort dessa dagarna.

I fredags tog jag hand om L. Vi var ute och lekt i trädgåren och sen bakade vi jätte goda kakor med H. mmm. På kvällen åkte jag och H ner till stan för att se på bio. De blev filmen The help. Den handlade om skillnaden mellan vita och svarta på 50 talet. Har inte gråtit så mycket på lång tid. Båda jag och H gick där i från med tårar på kinderna. Verkligen rekommenderad att se!

Igår så packade vi hela dagen lång. Jag tog hand om L medan de körede kartongen till de nya huset. Senare på kvällen kom familjen bästa kompisar hit med deras barn. Gillar de verkligen. Var nervös först med engelskan men den flöt på riktigt bra. Vi beställde Indisk mat, riktigt god. Jag åt någon kyckling rätt, stark men riktig god! Kvällen blev lång men riktgit trevlig. 

Idag har jag sovit ut! Riktigt skönt. När jag vaknade fick jag lämna H i stan för hon skulle ta bussen till en kompis. Sen blev de åka hem och ta hand om L. Hon har dragit på sig en riktig förskylning. Stackars liten, inte kul. Vi tog en promenad med hundarna och sen bara sätt på film och vilat. Medan S och M har kört saker och varit i de nya huset. På kvällen åkte vi hem till den familjen som var här igår och åt mat. De var som en gryta, riktgit god. Sen var de kex och ost efter. Gud vad jag har saknat min ost!! Dessa var god men inte så goda som husolsosten. Nu har jag nyss kommit hem och skall snart sova för i morgon skall vi flytta alla stora saker till huset och de kommer även bli den första natten i de nya huset. Skall bli skönt att komma till ett nytt ställe och göra ett rum till sitt eget. Alla rum i huset är inte helt klara än så kommer säker vara massa folk i huset fram till jul men de stör mig inte ett dug. Men de är skönt att mitt rum är klart nu när vi flyttar in i alla fall så jag får tid för mig själv. Kommer säkert bli en stressig dag i morgon för L kommer nog var hemma från skol och ja skall ta hand om henne medans massa män kommer in i huset och tar alla saker i från oss.  Kommer också varna er att jag inte kommer blogga på ett tag för de vet inte när de får in internett i de nya huset. Om de är tyst här ett tag så är jag inte dö, bara så ni vet.

Tänk att jag har varit här i två veckor nu. Tiden har ändå runit på ganska fort. Saknar inte hem så mycket som jag trodde jag skulle göra. Tror mer de är mamma och pappa som tycker de är lite tomt hemma utan mig. Har lärt känna familjen riktgit bra nu, inte fullt ut än men ändå så jag vet hur de fungerar. Känns skönt att vi flyttar in i de nya huset så jag kan börja komma in i rutiner med l och vi även kommer lära känna varndra bättre också. 

Idag har jag funderat en del när jag bara har varit inne och sätt på tv. Jag har funderat på hur de kommer bli när jag kommer hem efter ett år. Vilka vänner som kommer finnas kvar. Låter väldigt drastiskt när jag säger så, jag vet. Men jag tror de är nu man verkligen ser vilka guld vännerna är och vilka som jag skall hålla fast vid. De som menar att de saknar mig när de skriver de. Känner nu redan att jag saknar några av de närmaste men inte så mycket att jag skulle ge upp detta för dom. Jag har också tänkt på hur de kommer bli att komma tillbaka till Munkedal där allt är som de brukar vara. Om jag känner som nu att jag har växt i från de eller om jag kommer att uppskatta de mer än vad jag gjorde när jag flytta där i från. Stora frågor jag tar upp men viktiga att tänka på.

Ser att de är en hel del nu som följer min blogg. Jätte kul, men var är kommentarerna? Har ni inga frågor? Om ni har är de bara att ställa dom för jag svara så gärna!  ( Jätte glad för er som kommenterar nu, ni är guld värda!!) Nu tänkte jag svara på Elisabet & Livias frågor som de har ställt. Vissa saker handlar familjen från jordbruk här omkring men de mesta handlar de från en vanlig affär. De finns båda små och stora mataffärer här omkring. Men hittils har vi inte varit och storhandlat än men kanske beror på att de har varit väldigt mycket med flytten under tiden jag har varit här. Hahah nej lilla du de är inte som en film när mjölken står utanför dörren i en glassbägare utan den får man köpa i affären i en pappkartong. I framtiden skall jag ge den minsta mat innan föräldrarna kommer hem så de bara kan natta henne sen. Men sen brukar resten av familjen äta mat runt 7 tiden alla tillsammans. Jag kommer säkert hjälpa till att kanske förbereda den eller handla inför den men de kommer inte vara mitt ansvar att göra den. Gud vad kul att hon kan gå nu. Mail gärna över bilder till mig!!

Idag är jag trött..

Dagen började med de vanliga, gå upp, ta ur diskmaskinen, göra frukost till l, få henne att äta den, ta på henne kläder, fixa håret på henne och borsta hennes tänder. Sen tog jag med L och H till bion. Vi såg Smurfarna. Fann av barn filmer som jag är så var den ändå godkände. Men kändes konstigt när de var "riktiga" personer med i den också. Kändes inte riktigt som smurfarna. Vi köpte popcorn men de var söta. Vilcken chock ja ick när jag smakade de första. Men om jag skall välja så föredrar jag nog de salta. Och de fanns karamell kungens lösgodis på bion!!! Fatttar ni hur lycklig jag blev eller?! Nu vet jag ett ställa på hela Jersey som har de. Om jag får panik någon gång och måste ha de!! Dock kostade de 2 Pund på hg. Men de är de ta med fan värt!

Sen åkte vi till mc för att äta lunch. På vägen tillbaka till bilen gick vi in på en bank och bokade tid för ett möte. Skall försöka få ett bank kort här nere. Så de blir lättare för familjen att sätta över pengar. Efter de blev de hem färd. Gud vad trött jag var då. Gick och la mig och somnade en halv timme. De var riktigt skönt! Sen fattade jag pennan och skrev brev till farmor och mormor. Kommer antaglingen posta de i morgon. Känns lite onvänligt att skriva brev. Var liksom ett tag sedan man gjorde de. 

Nu skall jag gå ner och göra i ordning min tvätt och sen skall jag se på robinson. Blir en lång dag i morgon. Men sen, sen är de helg!!!Aj aj aj.

På morgon gjorde vi i ordning oss för att åka och äta lunch på stranden med h och l. På vägen till stranden så så stannade vi vid h kompis för att hämta några grejer hon glömde där en dag. Sen åkte vi och handla lunchen. Vi testade gå ner till stranden och äta men de var aldeles för blåsigta. Så vi satt i bilen och åt. Det blev en räkamacka för mig och lite apelsin jucie. Såklart var de lite chips till som man alltid äter här vid lunch tid. Sen tog vi i alla fall oss ner till stranden så hundarna fick springa av sig. vattnet var väldigt lågt idag så de var några som passade på att åka vindsurfing. Var riktigt coolt att se på. Men om jag säger så här. Detta är inget i mot lilla gårvik. 

På vägen hem så stannade vi vid en affär för att handla och få flytt kartonger till alla saker som skall packas ner. Efter de åkte vi till en lekpark där vi mötte en kompis till h. Sen gick vi in oss henne. Och ja skulle stänga min dörr, då plötsligt kom de en bil som körde jätte nära mig så jag skulle skynda mig och fick fyra fingrar i mellan dören. Aj aj aj vad ont de gjorde. Ja kom i alla fall in och fick sätta mig hos h:s kompis. Mamman var jätte snäll och tog hand om mig för de kändes som jag skulle svima när jag såg allt blod och de gjorde så ont! Fick verktabletter och is på de. Sen plåster. Kände mig jätte dum när jag kom så till en människa jag aldrig har träffat och hon fick ta hand om mig så mycket. Nu  gör de ont i två av fingrarna. Men ja kan böja de så de är i alla fall inte brytna. Skönt. 

Efter den insidenten åkte vi hem och jag upptäckte då att mitt internett inte fungerade. Fick panik och flippade ut! Satt i nästan en timme och försökte jätte länge till jag insåg att de var bara att trycka på knappen f12 så fungerade de. Då blev jag frustrerad. Men va fan kan inte bara datorn skriva med stora bokstäver "TRYCK OP F12!!" för oss som inte kan något om datorer. 

Nyss så hjälpte jag E att packa ner hennes böcker och filmer. Hon var väl inte den som hjälpte så mycket men kändes änså skönt att få gjorde de. Ikväll kommer de att bli pumpa soppa. Har nog alrig ätit de så skall bli gott att smaka. Tycker ni om pumpa soppa?

Tänkte också säga att jag har bokat biljetter hem inför jul. Kommer hem den 21 dec och åker tillbaka den 29. Kommer nog kännas lite konstigt att komma hem och prata svenska, när man har pratat engelska varje dag så länge. Men skall ändå bli skönt att träffa familjen och de nya pyronet som skall ha kommit ut tills jag kommer hem!!

Hmm har funderat om jag saknar något i mat väg här nere. Hmm de gör jag nog inte än mer än husolsosten. Gud vad jag saknar den!!! I denna familjen får man skära osten med kniv och den är inte lite fet som husolsosten är. Så kommer nog ta med lite husolsost när jag har varit hemma. Hahha.Regn å rusk..

Igår så var tog jag hand om l på förmiddagen för m och s renasde balnd alla saker de skall packa ner. Jag och L såg mest på tv och tog de lugnt. På eftermiddagen när de var uppehåll tog ja med mig l och e till ett zoo som ligger bara några km från huset där vi bor. De var ett ganska litet zoo men de var vädligt rent och fint. Var lite nervös i början att ha de två helt själv men de gick bra. Några konflikter blev de men vi löste de snabbt. Tycker att de iblnad kan vara svårt att ta konflikter på engelska när man inte är van med språket och måste vara bestämde i röten. Vi la också några pengar i en bössa för att rädda de sista schimpans som finns kvar. L och E mötte också några barn från deras skola som de lekte med på lekplatsen. 

Idga har de regnat hela dagen lång tråkigt!! Vi Lämnad av H och M i stan för de skulle fixa håret. Sen åkte jag och L hem. Först gick vi ut med hundarna. Och efter de strök jag två stora lådor med kläder. När S kom hade han köpt en liten och en stor pumpa som vi gröp ur och i morgon skall vi göra de fina. Har just varit nere och ätit och nu skall jag se lite svensk tv hade jag tänkt. Vissa kvällar är de lite svårt att somna för man längtar hem men då sätter jag på Jönsson liggan och då blir de mycket lättare. De är min lilla trygghet haha. 

Kommer lägga ut mer bilder på mitt rum när jag flyttar in i den nya rummet för just nu bor jag i ett av barnens rum. De blir lite längre från centrum när jag flyttar men de blir också närmare vattnet.Vist är de söta. Detta är 1 Pund i Jerseys sedlar.Detta är 5 Pund i Jersey sedelar.Detta är 10 Pund i Jersey sedlar.

En vecka...

Idag har jag sovit ut, skönt! Sen åkte vi till de nya huset för att lämna av lite saker. Efter de åkte vi till reservatet som är jätte nära de nya huset. Gud vad fint de var där!! De var som en lite sjö i mitten. Men just nu avr de väldigt lågt vatten för de har inte regnat här på en lång tid. Och när man gick runt hängde träden över en och på träden klättre de olika blommor. Vi gick hela rundan. Den måste minst ha varit 7 km. Kändes väldigt skönt att röra på sig. Men blev inte så snabbt för barnen och hundarna var med. Men kommer nog spendera väldigt mycket tid där när vi flyttar till de nya huset. 

Sen åkte vi hem för att göra oss ordning för barn kalasset vi skulle på. Killen kalaset var för fyllde 9 år. När vi kom dit var jag jätte nervös i början men alla var jätte trevliga. Och undra vem jag var och hur jag kände för allt detta att vara su pair. Men jag kan inte kalla detta som ett svenskt kalas. För de bjöd på mat och den fick man bara gå och ta. De var som tapas ungefär. Väldigt gott!! Sen drack alla vuxna en hel del. Kändes lite fel men de kanske är i deras kultur, vad vet jag? Jag hade i alla fall väldigt trevligt. Just nu sitter jag på mitt rum och väntar på att maten skall bli klar. De skall bli kyckling och rot frukter. Mumma..

Tänk nu har jag varit här en vecka. Kan inte säga att tiden har gått fort, detta för att de har varit så mycket nytt att ta in och lära sig. Men jag kan säga att min engelska har blivit bättre och jag har börjat lära känna familjen bättre. Nästa vecka har baren lov. Både M och S är lediga och vi skall börja packa inför flytten tror jag. En hel del att packa. Skall hjälpa att ta hand om l tror jag. Skall prata med M mer om vad jag skall göra i morgon. 

Hoppas ni i Sverige har det bra och även om en vecka har gått så tror jag inte så mycket har förändras. Eller? Hur mår ni?

En full späckad dag..

Vaknad runt nio. Skönt att sova ut lite. Väl uppe åt jag en god frukost med hela familjen. De blev som rostat bröd med, typ som mjuk ost och lax. Uppe på hade man citron och peppar. Kanske inte de jag är van att äta till frukost med det var riktigt gott. Alltid kul att prova något nytt. Sen åkte mamman och pappan till de nya huset och greja. Så jag l och h tog en promenad med hundarna. Och l cykla. Hon var riktigt duktig för sin ålder. När vi kom hem såg vi lite tv.

Sen var det dags att lämna h på hennes jobbar som simlärare. Kul! Bilen rullade sen vidare mot stan. Där släppte de av mig så jag kunde utforska de på egen hand. Första intrycket var att jag verkligen gillar de. De  var ungefär som gamla stan. massa affärer på en lång väg men om man gick in på små gatorna fanns de också affärer. Slutsattsen jag drog av att kolla i dessa affärer är att kläderna är väldigt "pryda" och de är god kvalite på dem. Men så kostar de också en del. Men när jag gick där så stötte jag på en jätte mysig butik som kommer säker bli min favorit affär. De hade allt från väskor till små krafs. Jätte mysig. Allt sluta med att jag köpte ett par jätte gosiga inne tofflor. Love they!! Sen har jag också köpt ett par hörlurar med mikrofon. Så nu kan jag prata på Skype! Och ett gulligt armband. Sen blev de dags för lite kaffe och en macka.

Efter ca två timmar kom mamman och hämta mig och vi åkte till de nya huset. Mitt rum är klart nu och de är så fint. Nu skall bara alla saker in. Känns skönt  att kunna göra de till mitt. Brevid mitt rum kommer de också finnas ett badrum. Idag kom badkaret. Gud vad fint de var!! Kommer säkert att spendera flera timmar där!

På vägen hem sen stannade vi vid BQ som är ungefär som bauhaus. M och S gick in där medan jag och l gick in i den stora leksaks affären brevid istället. Gud vad stort de var. Och vi skullle hitta en målarbok och lite pennor. Men de var som att leta efter en nål i en hösäck. Men till slut hitta vi en jätte tjock och l blev nöjd. Efter en stund drog vi oss hem och nu har jag tittat på UKs vertion av let dance. Inte lika bra tycker jag men de kanske är för jag inte vet typ vem någon är. 

Här kommer liten bild från shopping gatanVäldigt bra dag...

Idag gick de jätte bra med l på morgoen. Jag tog på henne uniformen, borsta hennes hår, gav henne frukost och borsta hennes tänder. Sen att jag att jag hitta hem är ett också ett plus. Väl hemma fixade jag med disken. Sen blev de är en spring tur. Bara tog en väg och sprang. Hitta hem i alla fall. Rundan blev på ca 6 km. Ni skulle se naturen här den är underbar. Sen tog jag med en hundarna till affären. Där köpte jag en kort till Leo som fyller 8 på måndag. Grattis leo ♥ Så uppas de kommer fram nu. När jag kom hem var hundarna helt slut. Samma som jag. Tog en lung dusch och såg lite på tv och gjorde lunch. Blev räksallad. Inte lika bra räker som hemma dock men funkade. Sen var det dags att hämta l upp från skolan. Det var första gången jag hämta henne helt själv. Hon blev lite rädd i början men sen släppte de och vi satt och sjöng i bilen hela vägen hem. Väl hemma gjorde jag äggröra och lite yugurt till henne. Hon åt de utan protest. Sen lekte vi i hennes mini kök. Sen var de dags för bad. Allt gick prima. Efter de kom föräldrarna hem. Ja gick uppp till mitt rum men hon följde efter för hon ville leka med mig. Sött. Sen åkte pappan och hämta kina mat. De var riktigt gott. Mumma. 

Nu kommer föräldrarna att vara lediga i ca två veckor. Sen skall vi flytta in i de nya huset. Skall bli lite skönt att komma till ett nytt ställe. Fick även se vilka tapeter och saker jag kommer få till rummet. Det kommer att bli jätte fint! Hade ett väldigt bra snack med mamma hur vi skall lägga upp arbetuppgifterna fram över. Dessa veckorna kommer vara lite anorlunnda dock. Kändes väldigt bra att ha  en pratstunden med dem och att höra att de var nöjda med mig och såg på l att hon gillade mig. Självförstroet ökte massa. Hoppas att de forsätter så.

Tänkte bättre att jag antagligen kommer hem en vecka i jul. Skall börja kolla lite på plan i helgen. Men kommer dock inte att vara hemma vid ny år för l fyller fyra då så vill gärna vara här och uppleva hur de firar ny år i Jersey. Kommer skriva mer när jag har lite mer datum. I fall de är någon som vill träffa mig.

Just nu lyssnar jag på "Vart jag mig i välrden vänder - Den svenska björnstammen", och tänker på mina flickor hemma. Börja sakna er! Men lyssna på texten. Den har ett vädligt bra budskap.
Ja klarade det!!

Igår hade jag en fri dag för bilen var iväg så jag tog de lugnt. Gick till affären. Såklart började det regna när jag kom fram. Så sprang hela vägen hem och när jag kom in slutade det såklart att regna. Då bestämde jag mig för att ta med hundarna ut på en promenad. De är skönt att få en promenad varje dag med dom. Men på vägen kom en dam springade mot mig och började klappa hundarna. Hon förklarade att hon själv hade haft två sådan hundar men hade nu en annan sort. efter en stund frågade hon om jag ville komma in. Men det kändes konstigt, så jag sa att jag var tvungen att gå hem. Kändes lite läskigt men ändå kul att någon pratar med mig. Efter de Såg jag lite på tv och stickade på min halsduk. Den börjar att bli väldigt lång nu. Och har massa garn kvar. På kvällen åt jag middag med familjen. Vi gör det varje dag runt kl sju. De är en bra rutin tycker jag. Man diskuterar dagen och hur man mår. 

Idag på morgonen så fick jag se alla rutiner och börjar också komma in i morgon rutinerna. Men de är svårt när man inte känner barrnet så väl. Det är bara att försöka. Efter det släppte vi av barnen vid skolan. Sen tog jag bilen hem. Och jag hittade!! Jag blev jätte glad och skicka ett iväg ett sms till mamman. Fick well done tillbaka! Väl hemma så gick jag ut med hundarna och strök lite kläder. Sen kom deras städerska och jag pratade med henne. När kl blev time så åkte jag och hämta barnen. Sen fastnad jag och l framför Lura på tv. så vi satt där tills maten blev klar. En riktig höstig gryta med potatis. Den var nästan lika god som pappas. Men bara nästan.

Tänkte ta upp några sker jag har tänkt på som de gör här men inte hemma 

♦ Jag trodde att de var bara i film engelska familjer går med skor inne. Men så är var det inte. Här går man med skor hela tiden inne. Man bytar ofta skor efter man har varit ute till några andra men man har alltid skor. Jag fråga mamman om alla här gör så och hon sa att de flesta gör så. Men i de nya huset kanske vi bara skall gå med inne toffler. Jag har skor på mig nästan hela tiden men det känns lite konstigt tycker jag. Tänk själv hur smutigt de blir efter ett tag?

♦ När man kommer till affären frågar det efter ditt nummer. I början förstog jag inte vad det var för nummer det menade så hon i kassan blev nästan arg på mig. Men när hon förklarade förstog jag. Det är som att ha ett ica kort, fast utan kort. Du säger det och så får du bonus och till slut kan du få värdechekar hem. Du kan inte betala med numret dess vere. Detta kanske är en ide de Svenska affärena borde tänka på. Man vet ju själv hur jobbigt det är att ha tusen kort i plånboken och måste hitta de rätta kortet när du står i kassan.

♦ Barnen går i uniform här. Varje skola har sin egna sorts uniform. Även de minsta på 3 år har detta, enda upp till universitets nivå för där får de slipsar de skall bära istället. De har också olika kläder till vilka aktiviteter det skall göra. Som t.ex. sport eller firluvsliv. Men alla har alltid det samma. Jag vet inte om jag tycker detta är bra eller dåligt. Jag tycker det är bra för ingen bli mobbad över vilka kläder man har på sig och det finns egentligen inga tjej och kill färger till de små barnen. Men tycker ändå att de är fel för varje människa skall endå i den åldern försöka få en personlighet och kläder är en personlighets grej tycker jag. Vad tycker ni om detta? Borde vi ha de i Sverige?

♦ Här nere dricker det väldigt mycket te ( kanske inte var en överraskning). Men de som jag tycker är konstigt är att de inte har så många olika te sorter i affären. Om man dricker mycket te borde man väl trötna på smaken. Eller? de kommer jag i alla fall göra om jag skall forsätta att dricka samma hela året om.

♦ Över hela ön är det väldigt vacker natur och inte alls så smutsigt som det är i Sverige. Gaterna är rena, även nere i centrum. Men jag undrar hur de kan hålla det så rent för jag har knappt sätt någon soptunna ute. Undra om de har folk som städar gaterna hela tiden eller om folket är så renliga och inte slänger saker på gatan. Tänk om de kunde vara så rent i Sverige. Detta är något vi borde bli bättre på.

Lägger ut lite bilder från min promenad igårNästan där vi bor finns en stor bongård. Korna där är inte som svenska kor, de är jätte fina!En trött Amanada en tidig morgon på promenad.Andra dagen

Idag har de varit en dag har varit en lärorik dag om man vill kalla de så. Jag vaknade kl 7 och försökte förstå familjens rutiner. De gick ganska bra, men massa att ta in. Efter de åkte vi till h skola och sen lämna vi av l vid bussen. Efter det skulle m gå till jobbet och jag skulle köra bilen hem själv. Jag var jätte nervös och de var massa med bilar över allt för alla skulle lämna sina barn till skolan. Men de gick bra tills jag tog en sväng fel och efter de kunde jag inte vända. Och jag körde och försökte hitta. De slutade att jag hamnade i st hiljer, nere vid färjan. Då bestämde jag för att ringa m. Hon förökte förklara så gott hon kunde. Men sen var hon tvungen att gå på ett mötte. Jag åkte en bit och kom närmare och närmare. Jag frågade massa olika människor på vägen men alla sa olika saker. Det som var de jobbigaste var att om man bara tig en avfart fel så kunde man inte vända. För nästan varje gata här i enkelriktad. När jag hade kört i ca 3 h (en tur som egentligen skall ta 15 min) som hitta jag rätt. Det var väldigt jobbigt och stressigt men tror också de var bra för nu känner jag bilen bättre och även en del vägar.Men tänk er själva hur de skulle vara att köra på fel sida av vägen, där vägarna är jätte små och sen komma vilse och inte veta vart man skall? Men men nu har jag gjort de och de kommer säkert  hända igen men nu vet jag om att jag kan fixa de!

När jag kom hem gick jag en promenad med hundarna och gjorde några smörgåsar. Efter de kollade jag på ensam mamma söker. Sen var de dags att hämta barnen igen. Jag körde till h skola. De gick jätte bra men blev väldigt stressad när de är så många bilar över allt. När hon kom så åkte vi ner till "stan" och skaffade mig ett kort här nere. Så om ni undrar varför jag inte svara på mitt nummer så är de därför. Om ni vill ha mitt J nummer så är de bara att fråga. Sen var h bara tvungen att hämta ut sin nya bok hon. När vi var klar var kl 17 och dags att hämta L. Sen åkte vi hem och drack te och såg på barn program. Sen kom s hem och vi åkte ner till st och middag med hela familjen. De var mysigt.

I morgonn skall jag varaa ledig hela dagen för bilen skall på sörvis. Känns skönt att landa lite och rensa tankarna.De är jätte kul att ni kommenterar. Och Patrik, jag är en stor flicka nu ;) Nu skall jag sova är jätte trött. Natti Natti.


Föra inlägget från Jersey..

De började med att jag kom till Landvetter och skulle cheka in. Då hade ja visst inte bokat att jag skulle ha med mig något bagare. Så fick betala runt 1000 kr för hela väskan. När jag sen sitter på de första planet så var de jätte struligt. Vi var två personer för mycket på planet. Vi kom i alla fall ivväg ca 30 min sent. Fick satt brevid en jätte trevlig svensk som jobbade som läkare i London. Hon lovade hon skulle hjälpa mig när ja kom fram så jag hittade. När vi kom fram hade jag jätte bråttom. Så var vi tvungna att gå igenom en passkontroll. Där kön var jätte lång. Så hon fixade så jag fick komma för hela kön. Hon var guld värd. När jag väl kom fram fick jag springa för attt hinna cheka in igen. När jag kom fram i den kön fick jag gå till en annan kö för min väska var så tung. Där fick jag betala ca 1300 kr. Och sen ställa mig i den andra kön igen för att cheka in. Sen så kunde jag enligen gå till min gate.

På flygplatsen möttes jag av mamman i familj och den älsta dotterna. Och när vi kom hem fick jag också träffa mammans bror och pappan. De var jätte trevliga. Var svårt att bara byta språk så där snabbt men de sa ändå att jag pratade bra engelska. Just nu sover jag i de mellersa barnens rum. Men när vi flyttar in i de nya huset kommer jag få ett eget rum. Så allt är rosa här. Gulligt!

Idag har mamman varit ledig. Så ja sov till kl åtta och efter de packade jag upp alla mina saker. Mamman skulle på lite ärenden så jag tog en promenade med deras två hundar. De är jätte söta och lydiga. När mamman kom hem skulle jag få köra till ett ställa där hon skulle hämta några fönster och välja färg till huset. Att köra var väldigt läskigt. Allt var på fel sida och att vägarna är jätte små (man får bara köra i 40 km/h) Gjorde inte saken lättare. De har också en stor jeep, som jag kommer ha som min bil.Efter de åkte vi för att se hur de nya huset ser ut. Det är ett jätte gammalt hus med sten väggar. Jätte fint men massa jobb kvar. De är planerat att flytta in i dec men familjen tro inte de kommer att ske. Fcik också se mitt rum. Väldigt sött.

Efter de åkte vi till affären och handlade och sen hem och gjorde lunch. Sen var de dags att hämta barnen från skolan. De var väldigt svårt att komma ihåg vägen och massa bilar över allt. I morgon skall jag hämta barnen efter skolan. De skall bli mycket intressant att se om jag fixar de och kommer ihåg vägen. Så är ganska nervös.

Men nu måste jag sova. Upp tidigt i morgon för att följa med och lämna dom och sen köra tillbaka själv. Lägger ut lite bilder på vägarna och området.
Dessa vägarna kör vi på. Små eller?Deras hundar skubbe och tiffe
Tagen utanför huset.Ja säger ju att vägarna är små ...

Oj oj oj i morgon åker jag...

Dessa sista dagarna här hemma har varit rätt så intentia.
På morgon igår var jag på min förskola och sa hej då. Varje barn fick ett godis hjärta av mig och personalen mina hemma gjorda bullar. Kändes i magen när jag gick där ifrån och fick hålla tårarna inne när barnen kramde mig.
Efter det åkte jag in till Uddevalla och åt lunch med Erika och Sandra på resturang Krogen. Maten var si så där men sällskapet var mycket trevligt. Kändes lite sorligt att säga hej då men jag vet att vi kommer att hålla kontakten.
På kvällen blev det resturang och bio med mamma och pappa. Vi så Svensson Svensson. Jag trodde att det skulle vara en dålig efterföljare. När man är uppvuxen med alla roliga avsnitt. Men det var de det verkligen inte. Så mycket har jag inte skrattat åt en film på mycket läng.
Idag har jag varit hos min bror och Linda. Lämnat över min bil som skall stå i en ladgår under tiden jag är i väg. Känns lite konstigt att den inte står upp uppfarten nu när jag tittar ut genom fönstret. Så vårda den väll nu!
När vi kom hem gjorde jag och pappa köttbullar och potatismoss. Det kommer nog dröja ett tag innan jag får äta det igen.
Men nu skall jag se på en film och bara ta de lugnt. Lägger ut lite bilder som är tagna under veckan.
Dessa sista dagarna här hemma har varit rätt så intentia.
På morgon igår var jag på min förskola och sa hej då. Varje barn fick ett godis hjärta av mig och personalen mina hemma gjorda bullar. Kändes i magen när jag gick där ifrån och fick hålla tårarna inne när barnen kramde mig.
Efter det åkte jag in till Uddevalla och åt lunch med Erika och Sandra på resturang Krogen. Maten var si så där men sällskapet var mycket trevligt. Kändes lite sorligt att säga hej då men jag vet att vi kommer att hålla kontakten.
På kvällen blev det resturang och bio med mamma och pappa. Vi så Svensson Svensson. Jag trodde att det skulle vara en dålig efterföljare. När man är uppvuxen med alla roliga avsnitt. Men det var de det verkligen inte. Så mycket har jag inte skrattat åt en film på mycket läng.
Idag har jag varit hos min bror och Linda. Lämnat över min bil som skall stå i en ladgår under tiden jag är i väg. Känns lite konstigt att den inte står upp uppfarten nu när jag tittar ut genom fönstret. Så vårda den väll nu!
När vi kom hem gjorde jag och pappa köttbullar och potatismoss. Det kommer nog dröja ett tag innan jag får äta det igen.
Men nu skall jag se på en film och bara ta de lugnt. Lägger ut lite bilder som är tagna under veckan.Erika och Malin hemma hos Sandra
Lördagens spel
Min älskade mamma, på promenad runt maltestigDetta kommer jag att sakna!Mamma och pappa från igår kväll.

Tre dagar kvar.

Nu är det verkligen inte långt kvar till söndag när jag åker. Tänk vad mitt liv kommer att förändras. Jag kommer bli som en annan människa. Den första månaden kommer nog vara den jobbigast innnan jag kommer in i rutinerna. Men jag har bestämt mig att detta är de jag vill göra. Har även fått kontakt med en svensk au pair där nere. Det känns jätte skönt. Att ändå ha en liten trygghet.

I lördags var mina kära syskon (och deras respektiva) + farmor hemma hos mig och åt tre rätters. Till förrätt blev det tacosallad, västenbottenspaj och kungens utflykts paj. Till huvudrätt blev det grillat kött med potatisgratäng och en sallad. Till efter rätt blev det hallon och blå bärs paj med vaniljsås. Sen spelade vi lite Alfabet  Det var jätte trevligt. Men kändes ockå lite jobbigt att säga hej då. Men jag vet att de alltid kommer finnas kvar vart jag än är i välrden. 

Nu har jag köpt allt jag skall ha med inför resan. Igår var jag på torp och köpte ett par nya springskor, byxor och ett par nys hösst skor. Så nu är de bara lägga ner de och hoppas att man kan stänga den.

I tisdas var jag och besikta min bil nu innan resan så att de sen skall bara vara att ställa av den. Trodde verkligen den skulle gå igen men de gjorde den inte. Så de blev och ringa och väcka mekanikern tidigt morgon där på och idag blir det att åka iväg och besikta den igen. Hoppas nu att den går igen! Håller alla tummarna.

Snart klar..

Nu har jag snart lagt ner det sista prylarna i väskan. Bara nesisären och lite som prylar kvar. Känns väldigt tomt i gardroben just nu och använder bara kläder som jag inte i vanligt fall brukar använda. Så om ni möter mig och undrar om jag har byt kläd stil så är sådant inte fallet. Kan bara inte anväda mina favorit kläder, för de ligger ner packade i väskan.

Är inne på sista arbetsveckan. Har dubbla känslor om detta. Att jag troligtvis aldrig kommer jobba med detta känns lite sorligt. För jag har skaffat mig så goda vänner och träffat på så underbara barn. Men känns också skönt att ta ett steg närmare vuxen livet och mitt mål här i livet! Att göra det jag vill!

Nästa vecka är min sista här hemma i Sverige. Har inte så mycket inplanerat mer än att jag skall till fisören och sen skall jag göra lösnaglar. Måste ju vara fin nu när jag skall iväg. Sen hade jag mest tänkt att ta det lugnt. Har ju jobbat konstant detta året. Med bara en vecka semester. Så skall unna mig denna veckan!
På lördagen kommer mina älskade syskon (med respektive) och min kära framor. Då skall jag bjuda på tre rätters. Så sitter just nu och kollar på massa goda resept. Men så fastnade jag på aftonbladet och hitta det här unika klippet. Det är helt otroligt hur tekniken går framåt och jag förstår att den äldre genrationen inte alltid hänger med. 


I helgen var jag hos min solstråle Lina uppe i Nässjö! Hade en otroligt rolig helg. Som bjöds på allt ifrån internat fest ( som slutade med en däckad Amanda på toan) till en lugn ovh strosande dag i Eksjö med fika och mys. Hoppas vi ses i helgen och kan säga hejdå på riktigt. Gud, vad jag kommer att sakna dig!! 


Slänger också med några bilder på hur mina resväskor ser ut just nu. Och även några från helgens roligheter!De är ganska fulla just nu..