Nu var de ett tag sedan..

Jag har haft en underbart mysig kväll med mina tjejer. I fredags fylde min kära Emma 20 år. Hennes syster kom till ön för att överaska henne. Och vilken överaskning de blev. Har varit lite svårt att hålla sig i från att berätta något. I fredags blev de utgång. Börja med att man satt och tog en cider i solnedgången. Kan de bli lyxigare eller? Väldigt lite folk ute. Konstigt konstig.. Hela lördagen var vi i st once. Sola sola och åt väldigt god mat. Såklart blev ja en liten krabba och kan nu inte sitta på umpan min. Men skall man vara fin får man lida pin eller vad man nu säger.  kvällen sen åkte vi hem till en tjeje som heter Lija. Jätte trevlig. Och där blev party! Fan vad roligt att Sverige vann! Och de firade med att vi åkte till stan och sansa rumpan av oss på krogarna.

Dagen efter fick man vad man försänade eller vad man säger. Men där blev de plajan och sola igenn. Mer och mer rödare. Kom hem och fick äta grillad mat med familjen, De var verkligen jätte mysigt!! Första grillade för i år.


På fredag åker ja till Sverige. Kollade vädret nu och de skall bli regn. Är de typiskt eller? Men men skall bli skönt att träffa nära och kära. Är dock lite nervös för jag skall sova på flygplatsen. Har aldrig gjort de innan men alla säger att de går jätte bra. Blir nog att sova på dagen för mig så man orkar! Min familj här nere skall åka till Portugal! L är jätte nervös för att flyga men är helt hundra att att hon klara av de!^


Just nu är jag hemma hos Cecilla vi sitter i solen och C stryker. Bara mys mys! Skall snart äta lunch. En god sallad jag har gjort! Men ha de bra så hörs vi snart.


Nu har man varit kulturell också..

De underbara vädret är här också. Solen lyser och blå himmel. När ja körde barnen idag ca kl åtta var de redan 14 grader. Fattar ni?? Hoppas bara den håller kvar nu. Hört att de skall bli regn på lördag men de ignonerar jag..

Idag har jag bakat en äpple paj till Emma som fyller år i mogon. Hon blir 20 riktig gamla tant! Men men hon måste ju bli vuxen nån gång. Har också suttit ute i solen och läst lite engelska. Skall försöka hitta en Engelsk bok som jag skall läsa och sen skriva en boka recention.

Igår var vi hemma hos Cecillia på kvällen. Då kollade vi på första del tävlingen i eurovision festivalen. Detta brukar ja aldrig göra men nu är de så att på lördag är vi bjudna hem på fest till en tjej som heter Lilja ( Från Island). Där skall vi se på finalen. Innan dess skall varje person som kommer välja ett land som de skall hålla på ( man får inte ta sitt hem land) Och sen skall man kläupp i landets färger och kunna låten utan till. Sen i omröstningen så får man dricka x antal klunkar beroende hur många poäng landet får men man får också dricka när sitt hem land får poäng! Jag har valt Italen som redan är färdiga för att få sjunga på lördag. Väldigt bra låt och lätt att klä sig i.
Nu skall ja gå ner och ställa min äpplepaj i kylen och sen åka och hämta vild djuren!

Ha en bra alla!

Lyssna vet ja

Då har man varit i Frankrike också..

I fredags så var vi bara hemma hos Emma och slappa för att orka upp tidigt på lördag. På lördag morgon gick vi till färjan och åkte övertill St malo, Frankrike. Resan tog ca en timme och var lite skumpig men gick bra. När vi kom fram så var de som en ring mur runt den gamla stan. De kändes som gamla stan i Stockholm. Riktigt skön stämning och de blev massa mat och dricka. Köpte inget men var jätte kul att se. Väl hemma så blev de att göra i ordning sig för utgång. De blev en speciell utgång men alla utgångar är roliga! 

Idag har vi varit på ett ställe som heter Hungry man och åt en av de godaste hamburgaren efter de blev de en glass och lite te. Och nu har jag varit hemma och slappat. Skönt, riktigt skönt.

Här om dagen så var vi på ett riktigt tee room. Var riktigt mysigt. De hade kosor och kalvar där också. Luktade ladgård, mys. Där åt ja den godaste scoonsen ja har ätit på hela ön. Mumma!

Ja då var de 7 månader som har gått.

Idag exakt har jag varit här i hela sju månader. Är ganska sjukt om tänker efter. De är många som frågar om detta känns som mitt hem nu och vad jag tycker om detta livet. Jag har min vardag här nu de har jag och jag älskar verkligen ön Jersey de är så vackert. Men kommer nog aldrig att få samma känsla för de som jag kommer få till Sverige för de kommer ändå alltid vara hemma! Jag tycker om mitt liv här. De har förändras så otroligt mycket sen de jag hade innan. Ibland längtar man ju tillbaka hem, de kan jag inte dra mig under stolen med. Men ändå skulle ja inte vilja gå hem för detta är mitt liv nu och jag gillar de! Som person har jag blivit mer vuxen och gått in i en helt annan roll. Jag vågar också mer saker här och tar nog "större" splats en vad jag gjorde hemma i t.ex. kompis grupper eller när jag kommer i nya sitvationer. 

Jag vill gratulera min mamma, pappa, Anette och Niklas! Bra kämpat i Göteborgs varvet!! Skulle också vilja göra de eller bara vara här och känns den goa stämningen som de alltid är! Men i min form just nu så tror ja knappt ja kommit halv vägs. Men nästa år då är ja med om inte jag befinner mig i ett annat land då vill säga.

Är lite osäker vad jag vill göra när ja kommer hem. Vet att jag skall läsa upp min engelska och att jag skall börjar plugga. Men känns som jag vill göra något annat när ja är klar med engelskan. Tjejerna har pratat om att pka iväg och volentär arbeta. Hmm jag vet inte riktigt om de är min grej, kankse skall kolla upp de mer.Vem vet vem vet? Ja vet i alla fall en sak, jag skall inte bli fast i Munkedal haha. 

Nu har jag suttit i mitt älskade fönster och gjort lite uppgifter imin Engelska bok och bara njutit av solen. 


Vilka gulle ungar!

Idag har jag tvättat och åter tvättat. Vädret har börjat att bli jätte fint här. Hoppas nu bara att de kan hålla i sig med. När ja hämta posten idag låg de ett jätte sätt tack kort fron Cornelis och Tella. Så söta de är. 

I helgen var de utgång och så har vi bara tagit de lugnt i solen. Väldigt skön helg. Min förskyldning är mycket bättre de är bara den förbanande hostan som aldrig vill ge sig. Äter tabletter och håller tummarna, kan nog inte göra så mycket mer.

Nä nu måste ja in i duschen innan ja skall hämta L. Så lägger ut lite bilder från helgen. Hoppas alla mår bra. Inte långt till ja åker på en tripp till Sverige nu. Den 2 juni anländer jag. 


Nu fick ja träffa de.

Idag kom de ett jätte söt hand gjort kort från min bästa Lina. Blev änna lite rörd gumman. Tack så hemskt mycket, de värmde!

Idag har ja även träffat mina tjejer och ätit fin fin lunch med både för och varm rätt! Sjukt gott var de. Förrätt åt ja som en resoto och till varm rätt åt ja makrill med goda tillbehör. Mumma.. Men gud vad kul de var att träffa de igen.  Har varit isolerad nu sen i fredags så behövde verkligen lättas upp lite. Och skall bli så kul inför helgen. Hihi..

Idag skall min mellersta dotter E träffa Emma,s barn. Dom är i samma ålder men de har bara aldrig blivit att de har sätts. De är spännande tycker jag. Hoppas de går bra.

Men nu skall ja snart åka och hämta L ha de bra nu alla och ta hand om er.Linas kort visst är de finr´t!

Nä nu är ja faktiskt sjuk..

Låg hela dagen från 11 på dagen och ända till natten i min säng. Näsan rann och uvdet verkte. Min kära äckliga hosta har också kommit jippi eller vad skall man säga? Fick bara i mig lite frukt på hela dagen. Minns inte sist ja mådde så här.

Idag är de röd dag eller bank holiday som de säger här nere. De handlar om andra väldskriget och att de blev fred då. De är även en på onsdag. Har precis varit ute med hundarna. Skönt att få lite luft. Men tungt som fan. Idag skall ja hjälpa familjen så gott de går. Mår mycket bättre idag men tror dock ja har fått feber. 

När man är sjuk längtar man lite hem. En mamma som kommer med glas och tidningar till mig. Men ja ja får vara glad att ja kan stå på bena. De finns ju de som mår sämre. 

Om ni har några tips hur jag skall få bort min sjukdom är de bara att hojta till.


Nu är jag tillbaka...

Nu är jag tillbaka här igen. Har haft mamma och pappa här. Känns skönt att få visa de runt och förklara för dom hur jag har de. De blev helt förälskade i ön och förstod att jag trivdes här. Var lite jobbigt att lämna dom men vet att vi ses snart igen så.

Denna helgen är min kära Emma,S i London och möter sin familj. Gottar sig säkert massa den lilla skit ungen! I torsdag märkte jag att förskyldningen börja komma och L var redan drabad. De blev bara värre och värre. Och nu är ja hemma hos Emma,s och är barn vakt och nästa är tätt och hostar lungorna av mig. Ajj. Ja som  aldrig brukar vara sjuk men men får la ta de och måste lära mig vila nu. Så de blir en lugn helg. 

Skall bli bättre att skriva nu när jag har tid igen. Ha en bra natt. Puss och kram

En bild från Rohodos