Nu måste ja berätta...

Vi kom inte iväg med planet i fredags för de var för dimmigt! Var så irriterad. Men vi fick åka den 16 istället och kommer vara i Lodnon på st patriks day. Kommer bli grymt!! 

Först och främst skall ja be om ursäkt för den bilden på mig och Emma,S. Vi var nog lite inne i dimman tror ja. Dagen började främst med att jag köpte en ny klännning. Blommig, svart och med skärp i midjan. Inte alls min stil men den var grymt snygg. Sen köpte ja även dop present. 

Väl hemma hos Emma igen så gjorde vi i ordning oss och korkade upp. Lyssna på massa gamla dansbands godingar. Och ja fick bugga i min ensamhet. Man kände sig nästan som hemma. Sen drog vi till en bar och där träffa vi Lina ( en tysk au pair) och hennes kompis. Var jätte kul att träffa henne. De var ett tag sedan nu, så vi lovade varandra att vi skulle ta en kaffe. Sen gick vi vidare till en bar som heter memusa. De är 21 års gräns där så vi stog bara i kön och sen sket vi i de. Vi gick sen in på mint som hade bar tömning för de var deras sista natt. Någon stanns där i mörkret tappad ja mitt korkort. Ååå gud var ja fick panik!! Tänk er själva? Så ja ringer mamma. Såklart vem annars ringer man? Samtidigt som allt detta kom Andrew och Ben med deras vänner. Ja vara bara sprang runt så kände mig jätte elak. De skall också nämnas att jag inte var så full. De andra gick vidare till royald och ja irade vidare. Till slut frågade ja en vakt och han sa att dj hade den. Och när ja såg de blev ja så över lycklig så ja hoppade runt!! Aldrig aldrig mer skall ja han med mitt körkort ut!
Fick leta upp de andra. Dansade lite och sen så var de visst dags för stängning. Men de tyckte inte vi. Så vi gick mot stranden. De var jätte lågt vatten. Så vi gick säkert 2 km ut. Vi klättrade upp på en fyr och såg utsikten. Och sen så skulle de andra visst bada :O Så de slängde av sig kläderna. Men smart som ja är vet jag att de inte är klogt att bada mitt i natten den 25 feb. Så ja höll allas kläder. Sen såg ja bara vattnet komma närmare och närmare. Så roppad in de andra. Sen var de hem gång. Var i sång halv sex på morgonen. Ja så här kan en natt på Jersey se ut. De är annat en Uddevalla eller vad säger ni??

Skall också meddela att jag åker hem till Sverige på torsdag och håller alla tummar i världen att de är inte så dimmigt då !! Ser ut att bli bättre. Men som M brukar säga. " You never know with Jersey"!

Min familj här nere har också sätt över försäkringen på deras mopde på mig. Så idag tog jag första turen. Var lite läskigt för allt är så trångt och bakigt.Men de gick ändå okej!

Nu kommer lite bilder.Pizza på pizza express.


Dansa på borden....

Klara för att gå ut. Visst är vi snygga!!??? Ha en underbar kväll för de skall vi ha!!Emma, a är med fast inte på bilden!!


Delicious....

Har hänt en del sedan jag skrev en rad sedan. Helgen har varit mycket lugn. Var på after woek med tjejerna i St aubin i fredgas och tog några öl. Alltid mysigt. Där mötte vi också en svensk servetris som har bott här i 5 år. Så hon lova att visa oss runt! Skall bli kul! I söndags så vara i St once och bara chilla och åt lunch mya! och så fick jag också träffa min saknade Emma. 

Tänkt skriva lite om går dagen. Här på Jersey firade de igår pannkaks dagen och som ni säkert vet så firade vi semledagen. Vi tjejer har börjat umgås med några jätte treviga killar. Så Piers kom och hämta mig och efter de Jessica och Emma. Vi fyrde skutan mot Bens hus. Där blev de pannakas bak och semle bak. Ååå gud vad gott de var! Vilka semla. Lite extra kred till mina tjejer som gjorde bullarna på morgonen! Sen också pannakakor med Notella. Finns de något godare? 

Igår så bestämmer sig nästan alla på ön för att ge upp något de verkligen är beroende av och skall vara utan detta i 40 dagar. Tror från början att de var Jesus som gav upp vatten eller nått från början men nu har de liksom ingen betydelse för alla gör de ändå. Som ett nytt års löfte för man inte klara de förra. I alla fall, ja tänkt först ta kaffe. För jag har bivit så sjukt beroende av de här nere och dricker de i mängdvis men så kanske de blev lite tråkigt. Så skall alla tjejer (utan Jessica för hon har chips) ge upp choklad. Och då menar vi verkligen all choklad. Lika väl på kaffet. Så från och med nu och 40 dagar fram åt får ja inte äta choklad. Men ja har inte bestämt mig än om de skall bli ett undantag när jag kommer hem till Sverige eller inte. Så nu gör vi detta tillsammans tjejer!! Goo oss!!

Ikväll skall vi på bio The vow. Tror den skall vara bra men vem vet kanske kommer ut med tårar efter åt, har hört de skall vara en snyfta film. 

Skall åka och hämta honny banny!! Ny smeknamnet. Ska också namnas att ja och L har fått så bra konakt. Skall faktiskt bli lite jobbigt att vara ifrån henne en veckan. Men nu kommer lite bilder upp från olika tillfällen.

Fyra månader.

Tänk idag har jag varit här i fyra månader. Hmm de blir la en tredj del av tiden. Oj oj går nästan lite för fort detta. Men njuter av varje dag så. 

Har hänt väldigt mycekt sen vi pratade sist. L har lov så har henne hela dagarna nu. Är lite tufft men också kul för då har vi tid att hitta på saker. Idag var vi på zoot. Väldigt fint zoo faktiskt! Sen tog vi en cykel tur i Gorey. Så roligt att se när hon gör fram steg. Diskuterade med M idag av att ta av stödhjulen så de sker nog snart. Minns själv hur de var att lära sig cykla. Man måste ramla och slå sig tusen gånger innan man kommer på de. I morgon så bir de att sen A monster in Paris med henne. Skall blir kul. Tror hon kommer älska den! 

Tänkt också sända en hälsning till min kära och älskade vän Emma som är och åker skidor nu. Du är saknad här på Jersey och ser fram i mot måndag då du kommer till mig och dricker kaffe och jag bakar något gott tilll! 

Tänk nästa fredag åker ja och tjejerna till LONDON! Mega kul. Och veckan där på hem till Sverige för en vecka. Oj ja kan inte föreställa mig detta. Skall bli skönt med lite semester. Har typ inga planer när jag kommer hem mer än bara ta de lugnt och träffa de människorna ja saknar! Skall också vara dop för Tella och Cornelis. Är så himla glad att jag får vara med på detta!

Sype med Linda igår och fick se Alfred. Gud var han har blivit stor. Blev så glad att han kände igen mig. Faster saknar dig!! Ses snart.

Oj detta blev ett vädligt oorgeniserat inlägg men de får ni stå ut med och nu skall ja skriva något som min mamma skrev till mig som är citerat av Nalle phu "  Om man inte vet vart man skall är det ingen idé att skynda sig. Man vet ändå inte när man är framme"Våran föra gång på costa tillsammans!

Act First, Think Later

Sitter just nu i min lilla säng och funderar på att de finns så många människor som tänker efter så mycket innan de gör saker här i livet. Jag tror jag är mer en person som lever med tänket gör de nu och tänk sen. För tänk så mycket ja missar över att behöva tänka över allt jag skall göra här i livet. 

De kan vara allt i från små saker som att bestämma vad man skall äta idag eller en lite större sak som att tex flytta. Mina vänner här nere är så inponerad av mig när jag skall går in i en affär och vet ungefär vad jag skall ha och de går på 5 min att hitta de betala och gå ut. Jag undrar varför man skall ta av sig den minst tio gång och tänak skall ja verkligen ha den hmm, nää ja skrier i de, eller ja tar den. Nu kanske ni tror att ja är miljonär eller nått men så är verkligen inte fallt. Utan jag tror mer att om man gör de mer fort så har man tid till annat att göra här i livet. Och varför för man ett kvitto? Ju för man skall tänka på saken och känna efter i lugn och ro. För att sedan bestämma om man skall behålla den eller inte. 

Men om vi skall ta istället de exemplet när jag skulle flytta hit till Jersey. (skall nämnas innan, att jag har aldrig i hela mitt liv innan har flyttat utan alltid bott i mitt flick rum). De ända jag vist var att jag ville göra något med mitt liv innan jag skulle starta med min fem åriga utbildning. Tänkte de skulle räka med en resa som de gör för de flesta men de gjorde de inte för mig. Nä nu tar vi detta från början så ni förstår. 
Jag var helt hundra att jag skulle söka in till högskolan så jag började hösten 2010. Detta hade ja planerat sen jag gick ur gymnasiet, men så lätt var de vist inte. De började med att min föredetta pojkvän gjorde slut med mig. Tog detta också väldigt hårt för vi var också barndomsvänner och de var svårare än jag trodde. Bara några veckor efter de blev jag ovän med en väldigt nära vän till mig och vi gjorde ett klokt och vuxet beslut att vi hade växt ifrån varandra. ( Fast såklart betyder hon väldigt mycket för mig fortfarande och vi försöker ha kontakt men dock inte på samma sätt som förr) Men detta var såklart tungt för mig. Samma vecka fick jag veta att jag behövde Engelska b för att komma in på den utbildningen jag vill läsa och jag har valt att inte läsa engelska för jag har grymt svårt för engelska. Under denna perioden kändes de lite som min värd gick under för en sekund. Och jag undrade fler gånger varför gud skulle ge mig all skit på samma gång. Kunde han inte sprida ut de lite?

Men jag är inte den personen som deppar ihop utan ser de ljusa här i livet. Försökte sätta mig på en inensiv kurs och läsa upp engelskan men samtidigt som man jobba ca hel tid såklart gick inte detta. Då flög tankarna iväg att kanske skall flytta utomlands. Har alltid varit en liten dröm. Och jag kollad upp lite hur de går till att bli au pair och vad de gick ut på. Sen bestämde jag mig! Jag måste komma bort och börja tänka lite på mig själv. 

Jag tog kontakt med st ( ett bolag som hjälper en på vägen). Sen var de massa papper som skulle in och fyllas i. Men till slut var de en familj som hade valt mig. Blev helt chockad. Jag minns att jag skakad när jag pratade med de över tel första gången. Men de kändes ändå rätt. De bodde på en ö som hette Jersey. Aldrig hade hört om, men ja tänkte att du kunde vara kul att testa på. I värsta fall får ja la åka hem.

Och nu är jag här och trivs hur bra om helst. Så med allt detta ville jag bara säga att du iblanad kanske vi inte skall tänka efter utan bara köpa den där tröjan. De är oftast de blir bäst beslut!

Livet är vad du gör de till!

Host host host...

Hej alla där ute i stugorna. Idag är de en hostig och yr Amanda som skriver. De började väl igår och har bara blivit värre. Igår kom också M och S hem. De var roligt att se dom. De hade varit på ikea och hade med sig lite godis till mig mmmm gott. Sen har de också beställt hela E s rum från Ikea. Så de kommer ner flygit någon gång nästa vecka. Skall bli kul att få hjälpa till att inreda lite med så svenska saker som Ikea brylar. Kommer säkert bli svårt att få ihop men vad kan man förvänta sig av Ikea haha. 

S och M är lediga idag. Så har bar hälpt de att få iväg barnen till skolan och sen städat lite. Känns skönt. Helgen blir lugn för mig. Skulle egnetligen gå ut i morgon men får skippa de för de frågade om ja kan vara barnvakt och få faktiskt ställa upp när jag blev ledig idag. Tror de är också bra att ta de lite lugnt och som mamma brukar säga "till låta mig vara sjuk för att sedan kunna bli friskt". Är liksom en sådan människa som aldrig kan acceptera att jag är sjuk, utan kör på ändå. Och de brukar sluta med att jag sedan liger helt död. Mindre kul. 

Skall i alla fall snart ta bussen ner till stan för att lämna Emmas kamera som hon glömmde hos mig och sen äta lunch. Kanske skall unna mig något klädes plagg nu när jag är sjuk. Är jag värd de? Sen blir de nog köpa lite glass och en bra tidning. Har hört att de brukar hjälpa när man är sjuk. 

Önskar alla en bra helg så hörs vi snart igen.Jag bjuder på den bilden, bara för de är fredag!

Min budskap..

Nu har jag bestämt mig. Skall vara mer personlig på min blogg och skriva mer om mina åsikter. Detta är ju ändå min blogg och jag borde spegla mig själv i den lite mer. Så kommer nog någon gång i veckan ha ett budskap jag vill komma fram med eller något som har hänt jag vill diskutera med er läsare. 

Dagens åsikt är om detta citatet om som sagt av Nalle Puh. Jag skulle vilja tänka lite mer som Nalle Puh. Ibland tror jag man måste bara koppla bort och skaka av sig små saker som händer i livet iblnad. De kan vara kommentarer eller handlingar som man har mött på. Detta för att man aldrig vet hundra vad den andra människan menade med de den sa eller gjorde. Så varför skall man gå runt och oroa sig eller må dåligt av något som kanske inte är menat som du har tagit de.
Därför skall man lita på sina nära och kära att de är så uppriktiga och ärliga mot dig så om de är något de tycker eller vill få fram till dig att de säger de till dig. För hur lätt kan de vara att ändra sitt betende när man ens inte vet vad man har gjort för fel.
Så alla ni som läser detta ta inte åt er för små saker och om ni blir osäkert på något en person har gjort eller sagt mot dig så ta upp de istället med personen och diskutera de. Kommer kännas mycket bättre jag lovar er!

En stolt moster...Igår natt blev ja moser till denna söta lilla tjej! Grattis Jessica, Niklas och Nora ♥

Regn och blåst idag på Jersey.


Please, please summer came quickly

God morgon världen....

Ja här skiner solen på Jersey, fast de är ganska kalt ( ca 3 plus grader). Men de ryktas att det skall komma snö här i morgon så alla är på hel spänd och jätte nervös. Jag tycker personligen de skulle vara jätte roligt om de kommer lite snö! Se hur alla reagerar. Denna morgon har jag ätit en typisk frukost med familjen. Bacon, stekt ägg och rostat bröd. Min mage klara inte av så mycket och fet mat på morgonen men jag åt lite i alla fall. Sen tog jag en skön dusch och nu sitter jag här. Skall snart ta en promenad och sen blir de att åka med familjen och se när H-M uppträder med sin dans. Skall faktiskt bli jätte kul. 

I torsdags var jag och tjejerna på en krog och käkade. De blev grillat kycklingsbröst burgare. Väldigt gott. Sen var vi med i och spelad ques. De var ett äldre par som höll i de. Och tjejer spelade som ett lag (tema Sweden). Sen fick vi ett papper där vi skulle fylla i svaren. de var 50 frågor i olika kategorier. Frågorna var ganska svåra och speciellt när de var på engelska. Men vi fick ihop 18 poäng och var ganska stolta. Men de var en skön stämning på krogen. Detta med ques är ganska vanligt här nere på Jesey. 

Igår kom alla tjejer hem till mig och vi bakde kanelbullar!!! Och vi lyckades!! Sen spelade vi vårt jersey spel som vi har gjort. De är ett spel om oss själva. Så att vi lär känna varandra på djupet lite. Jätte roligt. 

Ni får ha en bra helg och ta hand om er så hörs vi snart igen. Bilder kommer. 

väldigt mycket att berätta och så lite tid..

Tiden bara flyger iväg. Måste bli bättre och ta mig tiden och sätta mig ner och skriva. Så allt ja har gjort sen sist skriver jag nu i punktar och bilder kommer längst ner.

♥ Väldigt lugn utgång i fredags. 

♥ I lördasg var Cecillia barn vakt så då gjorde vi en jätte smaskig jersey hamburgare. De var nöttfär blandt med fetta ost och chilli. Brödet var oliv chiabata. Och sen massa grönsaker i. Sjukt gott.

♥Söndagen överaskade vi Emma med att hämta henne från flygplatsen. ( Hon har varit i Sverige en vecka) Så vi hade gjort en fin skylt och blåst upp balonger. Hon blev super glad!

♥ I måndags var de dags att baka igen. De blev nanna bröd. Sjukt gott bröd. Och så gjorde jag en kladdkaka där jag blanda i snikers och notella.Sjukt gott!! Rekomenderas klart! Jag fick också kort av mormor. Där mamma knäpp som hon är hade lagt ner 2 kakor bara för att se om de hade gått sönder när de kom fram. Och jag de hade dom haha.

♥I tisdags hade vi möte om london resan. Bokat ett hotell. Jätte centralt och fint. Ikväll skall vi boka flyg biljetterna. 

♥ Ja vad har vi mer och berätta om livet. Ja tror jag börjar bli sjuk. Är sjukt trött och liksom stel i hela kroppen. På söndag åker M och S på resa och ja skall ta hand om L helt själv från söndag till torsdag. Lite nervös men de kommer säkert att gå bra. När jag städade härom dagen fick jag blekmedel på mina favorit svarta byxor så de blev röda. Då bestämde jag och L för att göra så med hela byxorna och de blev ganska coola haha. Gjorde också köttbullar här om dagen. De gick bra men blev inte exakt som hemma. Här kommer lite bilder. Rullade och fina.Byx resultatet.Utgång var de ja.


Jersey burgarenCecillia bjöd på kaldd kaka. Och emmas kommentar. De kan la inte vara så jobbigt att göra grädd. De sluta att de nästan som smöt haha.Sen blev de finns i sjön.Min smaskiga kladdkaka.


Nanna bröd.Mormmors kort och kakor. haha