I morgon åker ja..

Ja nu sitter jag här en lördag kväll. Väskan är packad och passet är framme. I morgon åker i till Frankrike och vara borta en vecka. Vet inte om jag kommer ha tillgång till Internet men om jag har de skall jag försöka skriva. Skall bli jätte kul att komma iväg men känns lite konstigt till att åka med en annan familj medan mina andra åker till Strömstad.

 

Igår var ja Jennie och Melina ute. Först satt vi och drack öl i solnedgången och pratade och sen gick vi ut och dansade. Riktigt lyckad kväll.

Har glömt att informera er om att L började sitt sommarlov i onsdags. Så vi har hunnit varit på stranden, zoo och lite andra små saker. Känns konstigt att ha henne hela tiden men måste vänja mig för skall ha henne nästa hela sommaren.

 

Jag har i alla fall en jätte god nyhet att berätta för er att berätta. Emma s kommer tillbaka till ön. Dock bara fem dagar men ändå. Ja längtar efter henne ( eller hennes res väska).

 

Nu skall ja sova och lyssna på p1 sommar pratarna. De är så mysigt. Lägger upp lite bilder med. 


Kan inte somna...

Vad har du på dig?
Pjamas byxor, Emma S gosiga tröja
Hur mår du?
Jag är trött men kan inte somna.
Vad önskar du just nu?
Ett paket av Malt loaf
Vad har du ätit idag?
Oj, hmm gröt, svenska pankaker och lashnge. Och så lite där i mellan.
Vad ska du göra imorrn?
Ta L till zoo, tvätta bilen, leka och sen utgång med Jennie
och på söndag?
Åka till Frankrike.
Vem saknar du?
Just nu är de väldigt många!
Senaste köp?
Mina jeans short.
Vad skrattade du senast åt?
När Jennie sa att vi skulle kröka hahha. 
Vad grät du senast åt?
De tåls att tänkas på 
Vem sov du senast med?
Emma S och ja saknar de!
Vad läser du just nu?
Näste just ut of mice and men.
Senast sedda film?
Jönssonligan dyker upp igeen
Vilken svordom använder du mest?
FAN!
Vem var den senaste som ringde dig?
Jennie
Har du dejtat någon av en annan religion?
Nej.
senast 3 inkomna sms?
”Hi, can  you feed E too please”
“Går du in på datan nu”
”I dont know, maybe x.”
Vad stod de i ditt senaste skickade sms?
“Okey."
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
Idrott
Vilken är din favoritfrukt?
Äpple
Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
oj hmm kanske är bamse eller vad vet ja
Vad är du rädd för?
Livet just nu
En person du tycker är snygg?
Får la kläma till med mig själv.  
Blir du lätt svartsjuk?
Nja, jo, kanske. 
Din favoritkaraktär ur en serie?
hmm den var svår
Vem skrev senast åt dig på facebookchatten?
Oj min face book funkar inte just nu så kan ej se de.
Vilket språk hade du velat lära dig?
hmm Spanska skulle varit kul. 
Vad för sorts killar faller du för?
De som har glimten i ögat
Vart vill du åka just nu?
Till en måne 
Vad önskar du dig i födelsedagspresent?
En resa.

I made it..

Ja, nu har jag bokat min biljet hem till Sverige för gott. De blir den 15 September. Datumet beror på lite saker med familjen.

Bokade med både en glädje och en klump i magen. Att lämna ens vardag här men också känns de skönt att komma hem till människor man älskar! De känns som ett sådant där pirr i magen som man hade när man skulle åka hit. Man vet inte vad de kommer innebär men man vet att de kommer bli kul.

Som jag brukar säga " Livet kan ta dig så långt du bara kan, bara de finns en väg att rulla på. Och såklart kan du alltid titta bak i bakspegeln och minnas allt du har varit med om".


Livet på Jersey går vidare..

Nu var jag här igen. Emma har lämnat ön i fredags. De var hemsk och är verkligen jobbigare än jag trodde. Att inte ha någon som ringer eller smsar en och frågar när man är nere i stan eller någon som trakar en på face book. Men livet gå vidare eller vad är de man brukar säga?

I lördags var jag och såg på bio med två Tyskar (Norina och Melina). Gladare människor får man leta efter haha. Vi var och såg på Spider man. Inte min typ av film men den var helt okej. Tyvärr var den 3D. Har lite svårt för de. För de första är de dyrare och för de andra så tycker ja de är inte någon skillnad på kvalitén utan ögonen bara kliar hela tiden. På dagen var jag också på stranden och läste lite Engelska. Skönt  att bara komma iväg inga ljud och bara läsa en tråkig bok.

I söndags var OS faklan på Jersey. Detta var såklart jätte stort och själv klart var jag nere i stan och såg denna. Stog och vänta typ en timme fick se den i ca 20 sek. Men de var la värt de eller vad man skall säga. Sen mötte jag en ny tjej som heter Jenni som har tagit över Emma,A familj. Jätte trevlig tjej med en redig dialekt haha. Känns lite konstigt att träffa familjen men inte med Emma. Nä nu tror ja att jag blir lite för sentimental.
Sen blev de hem färde, somnade redan kl nio. Och sov till kl sex. Nio timmar, kan ni fatta! Så många timmar har jag inte sovit på mycket mycket lång tid.

Idag kom de ett paket från min kära mamma! Lite tidningar, papper och kakor. Blir alltid lika glad. Har också visat Jenni stan och gått i alla affärer och ätit lunch på spoon! De blir ett par bagi shorts för min del. Riktigt nöjd. Men snart får ja börja tänka på att inte köpa mer för väskan kommer att bli för tung!

På söndag åker jag till Frankrike med familjen. Vi skall bo på en ö där de inte får köra bilar. Så vi skall hyra cyklar. Skall bli jätte skönt att komma iväg från vardagen lite. Samtidigt skall min kära familj hemma i Sverige åka till Daftö camping och stanna en vecka. Kommer att kännas konstigt att inte vara med dom. Men de är la en erfarenhet rikare de också.

 Mångga undrar hur vädret är här och de är verkligen den väsrta sommaren någon sin på Jersey de regnar och regnar . Man skall vara glad om man får en timme sol.

Nu skall jag läsa lite svenska tidningar och äta svenska kakor! Hej hoj hörs snart igen.Oj oj oj oj..

Oj oj oj idag har varit en tuff dag. Har varit tvungen att säga hej då till min kära Jessica som åker till Sverige för gott i morgon. Jag inser nog inte nu hur tungt och jobbigt detta är. Men vet att vi kommer ses snart igen.

Idag har också l haft sin sommar show. Jag kommer gå och se på den i morgon. De handlar vist om pirater. Skall bli väldigt spännande. Hon kom nyss hem och förklarade hur allt var hon var helt upp i varv. Så tror de gick bra.

I lördags var vi ute för sista gången alla tillsammans och de slutar som vanligt på Jersey. Som vi brukar säga ”De händer alltid något roligt på en utgång på Jersey”. Väldigt roligt men också sorligt. Vet att jag inte kommer vara ute så mycket nu när de bara blir jag kvar. De finns både positiva och negativa saker med det.

Vad med Jessica idag när hon packa och hon fick precis plats och då tänkte jag på alla kläder och grejer jag har här. Oj oj oj de kommer absolut inte att få plats. Tur att mamma antagligen kommer och hälsar på mig i Sep. Då tycker jag faktiskt att hon skall komma med en tom väska så jag kan fylla den. För om de är något jag avskyr så är de att slänga kläder. Som jag brukar säga. Varje klädes plagg har ett minne.

Nu skall jag måla naglarna och sen skall jag krypa ner i sängen med en varm kopp kaffe och se på Borgen. Ni får ha de bra.


HalliHallå!

Hej alla därute. Nu vad de ett bra bra tag sedan jag skrev. Är så mycket just nu för Jessika åker hem på tisdag och Emma nästa fredag. Så de blir väldigt intensivt men kul!

 

Tänkte återberätta lite vad som har hänt de senaste. Jag har köpt min första högklackade skor jag tycker är sköna att gå i och plus att de är skit snygga. Lägger ut en bild. Sen har Emma fyllt 21. På söndagen firade vi med hennes Houst familj, de blev grillat och några öl. Riktigt trevligt var de! På måndagen som var hennes födelse dag så knackade Jessika på ho henne och tog en bindel för ögonen medan ja gick runt i hennes trädgård och gömde saker. Sen fick hon en skaftkarta som hon skulle följa för att hitta sakerna. De var en liten vin flaska, ost, kex, plast glas, liten plånbok och ett par snygga örhängen. Så satt vi där på morgonen och drack ett glas vin och åt kex med ost kändes konstigt men var trevligt. Tror hon var nöjd med sin present. På kvällen så åkte vi hem till Jessika och hon hade gjort ribbs och sen kladdmuffins till efter rätt mumma.

Igår kväll var vi i St Aubin och åt jätte god pizza och tog en öl i solnedgången. De var lyx de!

Igår började de brinna i en gas tank i centrala Jersey. Flera skolor fick utrymma lokalerna på grund av att de skulle kunna ha blivit en explosion. Flera människor fick inte vara i sina hem utan fick sova någon annan stanns. Detta slutade i att ja fick ha mellersta dottern E hela dagen idag för de kunde inte var i skolan. Vi åkte till St Brelads med Jessika och hennes barn och Emma och hennes barn. Emmas barn är ca ett år yngre än mitt och de lekte så kul. Vi var där och sen åkte vi hem till dom och var där ett tag, tills de var dags att hämta L. Har även varit barnvakt nu för E och pappan var på bio. E skall till skolan i morgon för de har fått släkt branden och fått bort alla farliga gaser.

Skall även vara barnvakt fredag kväll och hela dag och kväll lördag. Självklart går de bra men börjar bli ganska trött. Har varit en tuff vecka för mig på många olika sätt.

De ända man ser på face book nu för tiden är att ni har de så fint väder där hemma i Sverige. Här bara de regna ena ske och andra så är de fint. Och så pågår de så hela dagen. Inte kul alls. M sa att det här var den värsta sommaren på länge här på Jersey. Ja håller bara tummarna att den blir bättre.

Har fått paket av min kära mamma. Hon sände lite smått och gott. Men främst sände hon ett gummiband som jag har dragit i varje kväll. Har så himla ont i ryggen just nu och tror att de kommer hjälpa mycket. Tack mamma!

Ha de bra alla. Kommer bilder här nedanför.