Oj oj vad dålig jag har varit på att skriva..

Vad gjorde jag då i helgen. I fredags så var vi hemma hos Emma,s ( Alla utan Jessica som dissa oss för London). Hon hade gjort en jätte god köttfärspaj och vi spelade fyrmans vits. Oj vad kul de var! Sen sov jag över oss Emma. På lördgen så sov vi ut. De var underbart att bara kunna ligga kvar i sängen när man vaknar. Lördag, skulle stå för shoping men de blev inte så mycket av de för alla var så trötta. Men jag fick mig en snygg kjol och en stjorta. Sen gick ja hem till Emma och vi såg på film tills vi somnade.
På söndagen åkte vi till St ouen (surfar strande). Där åt vi luch på ett jätte mysigt ställe. De blev champiosoppa. Mumm. Sen bestämde vi för att åka hem och slappa. Så man kan sammanfatta detta som en slappa helg. 

I veckan har vi inte gjort så mycket. Vi skall snart planera och boka våra turer till London samt Frankrike. Skall bli kul! Idag har jag varit hemma hos en tjej som heter Mathilda ( också svensk) Som bor aldeles vid mig på en fika. Trevligt Trevligt. Jag har städat min gardrob. Kommer bilder. Och sen har jag fått brev från farmor och mamma! Alltid lika kul med brev. Sänd gärna!

Skall snart åka och hämta L och sen blir de direkt till vatten paletset. Å vad hon har längtat tills vi skall åka dit. Hon var så rolig i morse. Innan jag skulle lämna henne i skolan så kollade hon på mig med stora ögon och sa " Manda, glöm nu inte armpuffarna sen." Hon är la bra för söt! Sen ikväll blir de middag med tjejerna. Som alltid på onsdagar! Men nu skall ja ta lite kaffe innan jag åker! Ha de bra alla.




Cecillia och hennes dalar kortlek!



Min och Emmas godishög i lördags!



Soppan



Kolla min fina ordning




Bakardag!

När jag vaknade upp i morse kände jag. Nä idag skall jag baka. Så efter jag hade lämnat alla i skolan åkte jag till affären och försökte få tag i allt jag behövde. Jag fick bara tag i jäst till bröd ( Mentänkte hur fel kan de gå) och jag hitta inte pärlsocker. 
Jag började med att göra kladdkasmuffins

Kladdmuffins

Tid: 25 min varav 10 min i ugnen

Ingredienser:

·                   2 ägg

·                   2 ½ dl strösocker

·                   2 tsk vaniljsocker

·                   1 krm salt

·                   4 msk kakao

·                   ½ tsk bakpulver

·                   2 dl vetemjöl

·                   100 g smält smör eller margarin

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 16 st bakformar i papper på en plåt.

Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.

Vispa ägg och socker med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Tillsätt sist vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.

Klicka ut smeten i bakformarna.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.

Lägg en handduk över kladdkakemuffinsarna när de svalnat så blir de inte hårda.



Men sen så smart som jag är la jag in min egna lilla finger i detta och smälte choklad. Bland i fint hakade jordnötter och mersmelovs bitar och smeta på. Ni skall bara veta hur underbart goda de blev. Familjen älskade dom. 


Sen var de då att ta sig i kast med att göra bullar. Ja allt gick bra förutsom när de kom till jsnings delen. Den växte fan inte! Sen när jag egentligen skulle ha pärlsocker tog jag lite färglada kulor. Sen in i ugnen. Tänkte då kanske att de skulle jäsa lite men nä. När jag sedan smakade på de, så smakade de bröd. Äkligare bullar har jag alddriig ätit. Men här får ni i alla fall en bild på de.


Sen var de lags för lunch. Ni som känner mig vet om jag har fått dille på något äter jag de hela tiden. just nu har jag fått dille på dasta med olika stekta grönsaker till och sen lite crem fresh om man har tur. Detta var då min lunch idag. Ser den god ut?


Livet är underbart...

Är just inkommen från en spring tur i de dugande vädret på Jerey. Mina öron fick lyssna på gammla god svenska dansbandsklassiker i min nya ipod shuffle. Gud vad livet leker just nu. Men nu är de dags att gå ner och göra lunch. Ha en super dag alla. 


Tre månader...

Vilken helt fullspäckad och helt sjukt kul helg.  De börja med på fredag så skulle familjen iväg så jag slutad lite tidigare. Jag gjorde i ordning mig och sedan tog bilen till Jessica, där de andra tjejerna kom. Vi hade taco mys. Fattar ni tacos!! Jag svävad på moln!Sen spelqde vi något som heter knäckt. Man kopplade in som en kamera till xboxet. Sen använde man hela kroppen för att hoppa,duka, sparka och allt.. För att klara spelet så bra som möjligt. Jag var helt slut, men gud så kul de var!

På lördagen träffades vi i stan och tog bussen till Rozel Bay. De ligger på andra sidan av ön kan man säga. Och de finns jätte fina vandrings leder där, precis brevid havet. Vi gick en bit och sedan satte vi oss i solen och fika med den med tagna maseken vi hade. Gud vilken underbar natur alltså. Vi gick till Bouley Bay. Från där tog vi bussen tillbaka till stan. Sen belv de att snabbt ta sig hem för att sedan sätta på sig lite snyggare kläder. När alla var klara tog vi bussen till Jerseys ända bowlinghall. Den ligger brevid flygplatsen och de finns även en liten pub där. Vi åt mat. Jag tog fish and chips. De var gudomligt gott alltså! Sen var de dags att spela. Skall inte skryta men ja vann då den första omgången! Den andra kom jag näst sist men de skall vi inte prata om. Sammalagt en riktigt kul och lång dag!

På söndag morgon satte vi oss i biöen och åkte till Plémont som är den stranden där tidvattnet ändras snabbast och de finns även gruvor som man kan gå in i. Helt underbart vacker ställe. Vi åt vvår fika i solen och bara njöt. Sen så tog vi en liten promenad och hitta som ett över givet gammalt hotell. Det var riktigt kusligt där. Folk hade spräjat äckliga menningar på vägarna och lakan låg kvar i vissa sängar. Då kunde vi oss verkligen som spioner eller att man var med i en skräckfilm. När vi väl kom där i från läste vi på en skylt att de var förbjudet område. Och att de skulle rivas. oj då! Då har man vist brutit mot lagen på Jersey utan att veta om de. Haha. Vi gick vidare på den lilla promenaden och vi kom fram till ett skyttetorn, ruiner och lite allt möjligt. Men de som var mest häftigt, de var utsikten till Frankrike. Himelen var klar och man såg över. Vi tjejer har faktikt pratat om att ta en tur till Frankrike i början av feb! Skulle varit jätte kuL! När jag sedan kom hem frå våran tur så ville den älsta dottern i familjen gå på bio och såklart ställer jag upp. De blev The darkest hour. Där är de faktiskt en svensk skådespelare med. filmen var lite halv kass men de är roligt att se svenska skådespelare slå igen utomlands!

Idag har jag bara tagit de lugnt, tagit en spring tur och tvättat lite. Tänk idag har jag varit här i tre måander. En fjärde del av tiden jag skall vara här. De känns som att jag har varit här mycket längre. Nu skall jag ner och stryka tvätten men ha de bra. Här kommer lite bilder från min underbara helg!!



Taco!



Ni är som ni är och de är därför ja gillar er!



Emma,s på lördagens utflykt.



<3



Ja här börjar de tidigt.



Min fish and chips!



Söndagen!




De övergivna hotellet








Världens bästa mamma, de har jag!!!!

Idag har de kommit ett paket av min kära mor!! Blev så glad när jag öppnad de. Detta fanns i de..



Liebster award...

Denna fick jag av min kära vän och familjemedlem Linda



Meningen är de som får utmärkelsen ska få fler läsare genom att länken sprids. Länkkärlek som gillas såklart.
Får du en award och vill anta den gör du som så att du tackar och länkar till personen du fått den av och sedan presenterar de 5 bloggar du vill ge awarden vidare till.

Amanda - Min kära och underbar vän. Där ni kan följa hennes resa som student i Halmstad.
Hanna - En tjej med många bra åsikter och verkderingar om livet.
Tina - Hon verkar vara en väldigt glad tjej och väldigt duktig bakom pennan.
Sandra - Har precis börjat följa henne men hon verkar vara en glad tjej som skriver om livet.
Treese - När man läser hennes blogg får man energi.


Skulle ha en mp3 men kom hem med ett par byxor..

Jag idag tog jag bussen ner till stan när jag var ledig. Postade mina kära brev och kort. Mötte även Mathilda, kul! Sen gick jag på jakt efter min mp3. Hitta en jätte bra liten och smidig. ( Och annars fan de bara dyra ipods) Men när de kollad på lager så var den slut!! Hon visst inte heller när de skulle få in nya. De slutar väl att jag köper en dyr en. hmmmm. Skall ja köpa eller inte?

Sen mötte jag Emmorna och Jessika. De blev shoping. Ett jätte snyggt halsband. Sen köpte jag även en present till M för hon fyller på måndag. Och sen ett par Jack wille byxor. De är röd rostiga. Kärlek vid första ögon kastet. 

Ja mamma jag har bokat biljett och kommer hem den första mars och stanar en vecka. Bara ha lite semester och hör av er om ni vill ses!!

Nu kommer bilder på min skönhet!





I morgon är de måndag..

Nu var denna helgen gjord. Och gud vad de känns som jag har hunnit med så mycket. Igår var ja med på kalaset. Oj oj oj inte som svenskt kalas förfem öre. De var 19 barn som kom med deras föräldrar. Så vi var en del människor. Familjen hade även anställt två lekledare. Hos dom kunde barnen få ansiksmålning.L ville vara en sjöjungfru och gud vad söt hon blev!! De gjorde även naglack och killarna kunde få jätte coola tatueringar. Dessa lekledarna hjälpte även till att hålla olika lekar. En av lekarna var att barnen satt i en cirkel och musik var igång. Ett paket skall skickas runt i cirkeln och när musiken stoppar skall de barnet som har paketet öppna frsta lagret med papper. Och där i ligger en liten leksak och lite godis och sen går de runt så till alla har fått. Men när den sista personen tar bort de sista pappret så finns de en liten större sak. Detta berättade M att de hade hela tiden här på kalas. Kul spel tycker jag. Sen var de dags för att äta. De var mest mackor och massa olika sorter av godis och chips. Sen fick de jätte fina cup cakes. Och sen blåste L ut ljusen på tårtan och sen gjorde de en jätte konstig sak. De skar upp tårtan och la en bit på en servet och virade ihop. Sen fick varje barn med sig den biten hem och en skål med lite godis. Tycker de var jätte konstigt att de inte åt trårtan där. Men de var la att inte barnen skulle få i sig lika mycket socker på en gång. Eller  vad tror ni?

När allt var klart och jag hjälpt till att städat lite så gick jag och mötte tjejerna. Vi köpte godis och sen gick vi hem till Cecillia och såg på film. Men då kände jag hur trött jag var. Men somnade faktiskt inte. wow för att vara mig. 

Idag vaknade jag tidigt för att gå ner till stan och möta upp Emma, S och Jessica och sen gick vi mot first tower där vi mötte Cecillia och Emma, A. Vi tog en lång promenad påstranden. De var jätte skönt. Sen tog vi bilen och åkte till St Brelsde. Där åt vi lunch. Jag åt en jätte god hawi hamburgar. Mer än godkännt! Sen tog vi en promenad och de slutade med att vi satte oss på en lång träbalk och tittade ut över vattnet medan solen stekte i ansiktet. De kallar jag livet! Väl hemma nu har jag sätt på en film och sovit. Känns i kroppen just nu hur mycket jag har gått idag. Kommer kännas ännu mer i morgon om jag känner mig själv rätt.



Vi hoppas men var lite för snabba så de blev som de blev haha.



Visst ser de gott ut eller ?



Just nu..

Ja just nu sitter jag här med lite huvudverk och extremt trött. Igår åt alla tjejerna middag i st aubin. Skönt att alla nu är tillbaka i Jersey! Då är alla som de skall vara. Vi åt en stor stek och pomes. De var sjukt gott. Får åka dit oftare tycker ja. Sedan mötte vi upp två andra och tog ett glas innan vi åkte in till stan. Och de sluta med att jag sov hos hemma och vi låg och prata till halv fyra. Sedan kl halv tio gick min buss hem. Och nu har jag grejat och hjälpt familjen lite med att förbereda. För vi skall snart åka till en lokal som m har hyrt och ha föddelsedagskalas för L. Hon kom just och knackade på dörren. Och hon hade en lång rosa klänning. Såg ut som en prinssessa. 

Senare ikväll blir de mys kväll hemmma hos Cecilia. Slår vad att jag kommer somna men vad gör de när man har underbara vänner som kan veka en igen och berätta vad som hände i film.

Annalys av hur de är att ha ett barn kalas för en fyra åring här och filmen kommer nog i morgon kväll. Så titta gärna in då.

Ha en bra lördags kväll alla.



Idag är de brev time...


Min kamera är tillbaka, nu blir de lite bildmaraton....



Ny år.



Ny års mat! + svensk jul must



Vi såg på ring klcoka ring på svt play och firad in de svenska nya året.



Mina sweetpies!!









Ett nytt år...

Nu var helgen gjord och ett nytt år har börjat. Så vad hände på ny år då. Ja, emma,a och emma,s.  gjorde god mat och drack vin. Blev lite chockad att vi var så duktiga på att laga mat. Vemvet vi kanske blir mästerkokar i framtiden. haha. Sen såg vi på "ring klocka ring" på svt play. Och skålad in de svenska ny året. Sen drog vi oss ner till stan (torget) För att fira in de Jerseyska nyåret. Men de var ju inte et jävla kotte ut. Så där stog vi helt själv och fira in de. Tror inte de på jersey är så mycket för fyrverkerier. Sen gick vi in och danasde till klubbarna stängde. Sen en promenad hem och bums i säng. 

Vaknade runt tolv idag. Sen gick vi och köpte godis och såg på film. Idag blev de en riktigt mys dag. Nu skall jag snart gå ner och ta mig lite kaffe, för att inte somna allt för tidigt. Ha en bra kväll!


Har glömt min kamea hos emma så de får bli att lägga ut dom i morgon istället. tyvärr