Vilka och vad kommer jag att sakna?

Sitter här på mitt rum och lyssnar på musik och börjar fundera kring vilka man kommer att sakna och hur man kommer att klara sig utan sådan där vardags saker som man har i sitt liv men inte riktigt värdesätter. Det kan vara t.ex. När pappa kommer och bankar på dörren att man får faktiskt gå upp eller när man vet att man kan ringa mamma minst 10 gånger under dagen bara för att de har hänt något eller bara skall undra när hon kommer hem.


Tänk så många människor jag har unnit träffa under detta året jag har jobbat som vikare. Hur många otroligt snäll och glad människor som har gjort ens dag lite roligare. Att man "aldrig" kommer att träffa dessa igen känns lite sorligt. Vill tacka all personal på alla förskolor jag har varit på! Men främst Lilla foss förskole personalen. Ni är verkligen guld värda!! Jag kan ens inte räkna på mina fingrar och tår hur många gånger ni har fått mig att skratt och le när livet ibland känns lite jobbigt. Kommer aldrig att glömma spindeln Maria!! Ett minne för livet!


Man brukar säger att vänner kommer och vänner går men vissa består! Och detta har jag verkligen märkt under detta året. Vissa har jag förlorat men har också träffat många nya vänner. Jag tror att när det verkligen kommer till kritan och man behöver sina vänner mer än något så märker man av vilka som har vingar på ryggen och flyger med en genom sina problem. Mina änglar som skydar mig i allt och kan lyssna på mitt skitsnack om och om igen och kan få mig att skratta så jag tror jag skall spricka. Som jag alltid kommer att ha en palts i mitt hjärta även om nu  Erika provar sina vingar på högskole nivå och Sandra sina i Varekil och Lina i Näsjö. Så kommer ni alltid vara mina änglar och jag kommer att sakna er, men jag vet också att ni kommer finnas när jag kommer hem igen!


Men nu skall jag försöka tänka på mig själv och göra detta för min egna skull. Detta är något jag vill och det kommer säkert att förändra mitt liv och jag kommer nog aldrig ha det livet jag har idag någonsin mer men jag är berädd att göra detta för jag behöver lyfta på mian egna vingar och se mig omkring. Jag vet att de människorna som verkligen betyder någon kommer alltid finnas där för mig även om jag är i ett annat land.

Tror jag fick ut alla mina tankar nu. Så nu blir det att krypa ner i sängen och sova för i morgon väntar en lång jobbar dag. Sov gott alla där ut!Långt in på natten..

Igår kväll fick jag hjälp av min kära mamma och våra granne Anette att göra något jag har dragit mig ifrån väldigt länge. Jag rensade ut min gardrob från saker som skall skänkad, sommar kläder som skall läggas bort, kläder som skall ner i res väskan och sådan saker som skall liggga kvar i gardroben. Kände att detta behövdes innan jag skulle åka. Det blev totalt fyra stora pappkassar som skall skänkas bort. Så mycket har det aldrig i hela mitt liv blivit förr när jag har renas gardroben själv. Men man får tänka så här : Om jag inte har använt det här plagget på ett år så kommer jag inte heller att använda de på det närmsta året heller. Passade också på att lägga fram lite kläder som jag skall lägga ner i resväskan. Men blev ganska mycket så kommer nog att få rensa bort lite där i från med. Svårt, svårt!! Men blir lit mer rensning idag med skor och jackor. På min långa lediga dag!!


Men vill tack min mamma och Anette att ni tvingade mig att slänga vissa plagg och satt med min in på små timmarna. För om ni inte skulle ha gjort det skulle det aldrig ha blivit så finnt i mina gardrober. 


Här är resultatet. Allt i påsarna skall kasseras och allt annat skall ner i resväskan.Här är min ena gardrob. Väldigt fin.Här är andraa gardroben. (otroligt man kan stänga den!!)

Stress stress stress...

Har jobbat hela dagen. Kom nyss hem. Hunnit gjort mig någorluna snygg och nu drar jag iväg till Göteborg för att gå på bio och sen hitta på massa roligheter. Skall bli skönt att komma iväg lite.


Börjat packningen lite smått men på måndag skall jag börja på riktigt. Tänk. 22 dagar kvar på svensk mark. Oj oj oj hur skall de här sluta?

Regn regn och åter regn....

Vilket otroligt tråkigt väder vi har här på västkusten. Men för att ändå göra något av dagen bestämmde jag mig för att baka lite. Det blev 


Naan-bröd

 • 2 dl Lindahls Yoghurt
 • 25 gr jäst
 • 1 dl mjölk, fingervarmt
 • 4 dl vetemjöl
 • 2 tsk socker
 • 1 tsk salt

 

Gör så här

1.              Smula jästen i en bunke och lös den upp i mjölken.

2.              Tillsätt salt, socker, yoghurt och vetemjöl. Arbeta degen blank och smidig.

3.              Låt jäsa i 30 minuter.

4.              Dela degen i 10 delar och forma runda "plättor", ca 0,5 cm tjocka.

5.              Låt jäsa ytterligare 20 - 30 minuter under handduk.

6.              Gräddas i ugn vid 225 grader i c:a 15 minuter.

Jätte fyllit och gott bröd. Med lite phiadelfia,ost och grönsaker. Så är kvällsmaten färdig.


Det andra jag testa var

Snickers


 • 350 g jordnötssmör
 • 2 dl sirap
 • 2 dl socker
 • 8-9 dl rispuffar
 • 200 g ljus choklad (om man är laktosintolerant kan man använda mörk choklad som är laktosfritt)


Gör så här

1. Blanda jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull. Hetta upp blandningen under omrörning utan att den kokar.

2. Häll smeten i en bunke, tillsätt rispuffar och rör ihop.

Lägg blandningen över en plåt och kavla ut den. Den bör täcka 3/4 av plåten

3. Smält chokladen i ett vattenbad eller mikro och bred över kakan. Låt stå kallt tills chokladen har stelnat och skär sedan i bitar


Ooooo så god. Kan äta hur många som helts. Hoppas att jag hjälpte någn där ute med att göra  något vättigt i rengrusket...Nu har det hänt mycket..

Oj oj oj nu har det hnt massa med grejer inför resan skall ni bara veta.

♥ Resan är bokad och klar. Blijeterna är utskriva och ligger så fint i en plastficka, redo för att användas. 

♥ Packlistan är så gott som klar. När tiden finns till börjar jag med packningen. Svårt men väldigt roligt!!

♥ Idag har jag varit inne i Uddevalla och köpt väska som jag skall ha som handbagarge. Illrosa, skit snygg och praktisk! 

♥ Fick också köpt mig en blus och två linne från Hm som skall packas ner i väskan. 

Det känns verkligen att resan närmar sig med stormsteg! Nu gäller det att ta vara på den sista tiden man har här hemma. Och verkligen träffa de människorna man kommer att sakna. Tänk om en månad sitter jag i mitt rum i Jersy och bloggar där i från. Overkligt!!
Mina biljeter och all information jag behöver inför resan.

Min fina, men dock långa packlista!!

Min otroligt mina väska!!Insidan av den...

Inskaffade kläder från Hm! Ligger i väskan nu.

Snart börjar äventyret ......

Nu är det inte långt kvar till mitt stora äventyr börjar. Detta kommer att utspelas i  Jersey Grouville. Som en Engelsk ögrupp nära Frankrike. Där jag kommer att bo i en familj med tre barn på åldrarna 14, 7 och 3,5. år. Och två hundar.

Nervositeten börjar närma sig med storm steg. Massa tankar i huvudet och massa saker som skall vara gjorda innan. Hur skall jag hinna?!

Hoppas ni vill flja med på min resa.

Välkommen till min nya blogg!