Så var de torsdag igen.

Ja idag är de torsdag. I morse var jag så sugen på scons så ställde mig och bakade de  och sedan använde våran nya snygga ungn. De blev inte riktigt som hemma, mer smurliga men de var ändå ljuvligt.
När jag var sedan ute och gick med hundarna så kom de en skåbil på den vägen ja gick. Ja stande och drog hundarna till mig för att den skulle komma förbi men då stanade den. De var en gammal fet gubbe. Han frågaade glatt vad hundarna hete och hur gamla de var. Utan ja frågade sa han att han hade samma ras men hans hund var 14 år. Jag drog mig sedan vidare på min promenad och innan jag skulle gå upp på vår utppfart såg jag han igen. Han var en av de männen som renoverade på vägen utenför vårt hus. Såklart kommer han fram till mig och pratar igen. Stog där säkert i 20 min. Tänk att folk kan vara så pratglada utan man känner personen. 

När jag sluta på kvällen drog jag mig stan och mötte Emma, Cecillia och Christin. Vi åt på e pizza. Där blev de en god pizza med massa goda saker på. Sen blev de deser. En snöbolls moss med latte. Mumm. Nu är jag jätte mätt och skall sova. I morgon blir de att dra sig till stan och försöka hitta resten av julklapparna.



Här är Christin och emma! Är lite sorgset att Christin skall åka hem till Tyskland på fredag och inte komma tillbaka.

En glad överraskning..

Dagen har flytit på som den brukar. Tog en lång promenad på morgonen, väldigt skönt. Men i mitten av dagen när jag stog och strök kom posten. Jag gick och hämtade den och där var ett litet gröt sött brev till mig! Blev så glad. Såklart öppnade jag de direkt och där i var ett jätte fint grattis kort från mormor! De låg även ett par jätte fina silver örhängen i kuväret. Tusen tack mormor!! 



Jul tips

Många håller säkert på just nu att börja köpa jul klappar. De är alltid svårt att hitta tiden att hitta de bra jul klapparna. Så varför inte beställa de från internett. Går snabbt att få dom hem och bara att klicka med musen.

Här i Jersey finns de en jätte bra affär som heter Next. De har jätte snygga kläder och inte allt för dyra. De har även också en jätte bra hemsida där man kan beställa allt ifrån möbler till sockar. Och man kan även få de hem skickat till Sverige. Kolla in vet ja. Ni kanske hittar något som tomten kan komma med i säcken?


Klicka här och se




Vad helgen går fort då..

Ja denna helegen har verkligen sprungit iväg. I fredags så var ja i stan på dagen och köpte nya sandaler ( svarta med som en blomma på)  och ett svart party linne. Sen var de hem färd för att hämta L och E. Äta snabbt och sen byta om för vi skulle mötta M och S på L skola. De var som en jul marknad kan man säga men mycket mer extrem än vad de är i Sverige. De var allt från mini disco till att träffa tomten. Och allt man kunde göra kosta pengar. Även att få med hem ett gran pynt barnen haade gjort fick man köpa. Alltså de är bra att alla pengar går till skolan och så. Men finns de ingen gräns? Skall man behöva börja betala för att ta hem saker nu också? Vad tycker ni om detta? 

När vi hade varit där i ca två timmar och med massa leksaker in köpta så körde M ner mig till stan där jag mötte Melina. Vi tog en öl och såg på en kille som gjorde sjöstjärne dansen. Haha gud vad kul de var!! Man skal väl egentligen inte skratta för man gör nog de samma när man dansar själv. Sen mötte vi upp Jessica, Christin, Emma, Emma och cecillia. Vi gick till mosum. En jätte bra pubb här och sen gick vi bara vidare och vidare. Natten sluta med att vi köpte med oss fylle mat och åkte hem till Emma och sov. Vaknade kl 7 på morgonen av att jag inte låg på samma ställe jag hade somnat på och att jag hade en förjälvig hosta. Gud vad ont de gjorde. Kunde inte heller somna om. Efter några timmar i min ensamhet vaknade de andra, vi åt en god frukost och promenerade sen ner till strand promenaden och tog en kaffe.
Sen gick ja mot buss stationen för de var hem färd för mig. Efter att ha sovit tre timmar hemma var de dags att åka till M och S bästa vänner för att passa deras barn för de skulle ut. De var jätte lydiga och snälla. 

Idag har jag sovit ut med vaknade av hostan. Jävla skit, kan den inte bara försvinna! Sen gjorde jag i ordning mig och ät en lång frukost och såg på tv. Sen mötte ja upp tjejorna i stan och vi kolla i affärer. Sen tog vi min bil och åkte till en resturang som heter Break wather.  De är utanför Geryo. Ett mysigt ställe där vi åt lunch och tog en promenad. Om man stog kängst ut kunde man se över till Frankrike. Riktigt häftigt!

Här kommer lite bilder från helgen 









Breaking Dawn

Igår var jag med tjejerna och H på bion här och såg på breaking dawn. Jag har sätt de andra filmerna men tycker de är bra men de är inte så att jag är trollbunden.  Lite kortfattat vad som har hänt och vad som händer i filmen.

När vi senast såg Bella Swan (Kristen Stewart) och Edward Cullen (Robert Pattinson), de var redo att bryta nyheten om sitt engagemang för världen, med kärlekstörstande varulven Jacob (Taylor Lautner) som härjats av Bellas avslag. Det senaste spelet, "Breaking Dawn - del 1", inleds med Bella och Edward är mycket efterlängtade bröllop själv! Men trots att Bella nu har valt sin man, är Sagas konflikten långt ifrån över.Under en dröm smekmånad på Isle Esme, de nygifta ger slutligen i sina passioner. Men detta ger bara dem mer fara som Bella upptäcker att hon är gravid! Vargen pack anser hennes ofödda barn ett sådant hot att de börjar röra sig mot henne. Nu Edward står inför den svåraste frågan av sitt liv - ska han ge Bella vill bli odödlig? 

Jag tycker att den var mycket bra gjort och jag gillar handlingen men under långa perioder i filmen bllir den väldigt seg och de händer inte speciellt mycket. 

Mitt betyg blir 




Idag har jag blivit vuxen...

Idag är de igen vanlig dag för idag är de min födelsedag hurra hurra hurra! 20 år, oj jag börjar att bli gammal. Snart kommer de grå hårstråna med. Får nog kolla mig extra noga i spegeln i morgon! Ja hur känns de nu att fylla år i ett annat land? Jag har haft en underbar dag här nere. De började med att jag stog upp och öppnad mitt packet från mamma och pappa som har legat och vänatat på mig sen i fredags. Var en massa fina saker ( se bilden nedan) Men mest gillade jag Eva etling halsbandet. De var verkligen min stil! Sen gick jag ner och gav L frukost. Och då kom M och gav mig ett paket. De var en parfym. Luktade ljuvigt!! 

Senare mötte jag upp Emma och vi drog kosan vidare till St Aubin. Som är en liten sött by. Där mötte vi alla andra tjejerna. Fick också en jätte fin present av dom. De var en rosa champang flaska och ett sätt med hudvårdsprodukter! Tack tjejer, ni är bäst!! När sedan servetören kom med min brownis jag hade beställt var de ett rosa hello kitty ljus i de. Och alla började sjunga. Gud vad glad jag blev!

När jag sedan hade lämnat av båda Emmorna och Cecillia så drog jag mig hemmåt för att ta tag i tvätten. Lagom när de var klart så var de dags att hämta L från skolan. Vi åkte hem och bytte om för att sedan åka till Geryo och mötta upp resten av familjen och äta middag. Jag åt som en kycklingrätt och till efterrätt tog jag en äpple kaka. Riktigt god! 

Tack för alla gratulationer under dagen och alla kommentarer på bloggen. Blir jätte glad när jag ser dom och får veta att de är så många som läser vad jag skriver! Fick också mig ett glatt skratt när jag såg bilden på Linda blogg. Vilken skönhet jag är haha!

Här kommer lite bilder under min stora dag! Hoppas ni har de bra hemma i kylla för här har de varit 14 grader idag!



Cecillia, Jessica och Emma



Christin och Emma



Ja och min föddelsedags kaka



Cecilia hade med sig lite svenska marabo vi åt av. mumma



Tjejernas present 



Familjen present till mig



Present från mamma och pappa.

Helgen...

Under denna helgen har jag gjort mycket. I fredags när jag hade slutat jobba åkte jag ner till stan och mötte jag upp båda Emmorna och Christin. Vi gick ut och åt på en italensk resturang. Jag åt en jätte god pizza med massa olika filurer från havet. Efter de gick vi till en pubb. Och till slut bestämde ja och emmorna att vi skulle göra en pubbrunda. ( Detta betyder att man bjuder var tredje gång). Christin åkte hem efter en stund för hon hade bilen med sig. Vi började att vara på en ganska stor klubb. Den var väldigt elegant. Sen gic vi vidare till en lite mindre klubb. De var som en rock bar. De spelade bara rock musik. Men gud vad vi rocka loss där. Grymt bra bara! Efter de gick vi till de som jag fattade var de mest poppulära stället på Jersey. Där spelade de grymt bra musik och de var jätte trevligt folk. Sen bestämde jag mig för att stanna hos den ena Emma i stan. Men då ville den andra Emma att vi skulle följa henne en bit och såklart gjorde vi de. Men gud vad ont jag fick i mina fötter. Att gå med högklackat på kullerstenar är inget att rekomendera precis. När vi hade lämnat henne gick vi hem till Emma och jag somnade som en stock. Om man skall bedöma ute livet i Jersey, så är de väldigt lite fylle fjortisar utan mer äldre människor som vill ha lite roligt. Väldigt bra sörvis på personalen på de olika klubbarna och även ett plus är de att de är gratis att komma in på alla krogarna. Spriten är några kroner biligare här än hemma på klubbarna. Glömde tyvärrr kameran hemma så tog inga bilder på denna mycket lyckade kväll.

Vaknade upp på lördagen av att solen sken in i rummet. Klockan var då runt 8 och jag kände att jag kunde behöva några timmar till när vi la oss vid fyra natten innan. Men min kropp sa nej tack, upp och hoppa nu med dig. Så de var bara att dra sig upp. Jag och Emma gick ner till stan och mötte Christin som shoppade för fullt. När vi hade hjälpt henne välja vilka skor hon skule köpa så gick vi till pizza hut där vi mötte den andra Emman och hennes au pair barn. Jag åt en margerita. Kände att jag inte kunde få i mig något annat. Sen gick jag och Emmorna och den ena Emmans au oair barn och såg på bio. De blev Arthur Chrismas, en riktigt bra barn film. Av denna fick man riktigt fram jul känslorna. Men kändes lite jobbigt när man sen kom ut från salongen och de vara stråland sol sken. Efter de blev de bussen hem för mig. Sa hej till familjen och åt en macka. Sen gick jag och kollade lite på datan. Somnade kl 20 och vaknade inte upp fören kl 7 dan där på. Kan man snacka om jag var tröttt eller?

Idag har jag sett hela sesongen av mysteriumet på greveholm. Så man kan säga att jag har fått jul känslor. Sen har jag tagit en promenad med hundarna och tog lite bilder på närområdet däär jag bor. Sen blev de att göra lunch, var jätte sugen på pannakor så de blev de. Mumma! Sen tog jag bilen och köre till gorye. Gick tog en promenad längst stranden och tog några bilder. Var också tvungen att handla lite till mamman i familjen också.

Lite frågor har kommit in som jag hade tänkt att svara på. Jossan undrar hur de går med min engelska och om den kommer flyttande. Självklart har engelskan blivit bättre och vissa dagar kommer den mer flyttand. Medan vissa dagar får man kämpa mer. Men känner att jag behöver mer tid här nere för att lära mig enu mer engelska. Försöker att läsa tidningarna och även skriva så jag får med den delen med som också är jätte viktig. Men man märker ju på mina kompisar här nere som har varit här några månader mer än mig att de redan kan mycket mer engelska än mig. Så de kommer väl med tiden får vi hoppas.
Min pappa ställde frågan vad den största erfarenheten hitils har varit. Jag har säkert lärt mig jätte mycket som jag inte riktigt tänker på just nu. Men något som jag har märkt av är de sociala spelet. Att från träffa en familj för första gången med en helt annan kultur än mig själv och sen att försöka binda straka band med denna och göra den som sin "egna". De har varit en riktig utmaning. Men något som jag också alltid kommer ha med mig är att köra på fel sidan av vägen men en jätte bil som knappt får plats på vägen. Kommer att vara en mycket bättre förare när jag kommer hem till Sverige igen.
Och Maria, Klart jag kommer och hälsar på er när jag kommer hem! Se bara till att vara där. 

Vill ocskå skriva GRATTIS till min syster Jessica som fylde år i fredags!

Här kommer lite bilder från naturen idag. Har varit underbart väder som ni kan se. 







Dagarna flyter på...

Nu har jag inte skrivit på några dagar. Ber om ursäkt men de har varit ganska mycket de senaste. I tisdags kom en glad överaskning med posten. De var ett paket från mamma. I paketet låg de ett paket algrens bilar, en marabo, två snusdoser (efter längtade), min nya kalender och en tidning. L fick bilarna. Hon älskar de verkligen så de får bli att ta med några från Sverige efter jul. Man blir så glad när de kommer något hemme från. De tog också bara 4 dagar för paket att komma. De är väldigt snabbt tycker jag. Resten av tisdagen flöt rutinerna på.

Varje onsdag fram till jul är mamman i familjen ledig. Hon skulle till tandläkaren i stan. så hängde med och tog en fika undertiden hon var hos tandläkaren. Sen blev de att handla lite julklappar. När jag hämtade L från skolan hade jag med hundarna. Vi tog sedan och körde ner till stranden där vi åt fika, klätra i bergen och målade i sanden. Mys!

Idag har bara dagen flytigt på. Jag har varit ganska trött och inte haft någon energi. Jag undrar om jag bara är vinter trött eller om jag håller på att bli sjuk. Detta får tiden utvisa. 

Min kära mamma och lilla Amanda.P hade kommenterat några frågor till mig som jag så gärna svara på

◊ Naturen här är verkligen inte som i Sverige. Den är helt underbar. De är åkrar nästan över allt. Stora vackra träd och på stamarna väcker de som murgröna. Allt är grönt och fint och ingen kastar sopor över allt som vi gör i Sverige utan alla försöker hålla naturen så fin som de är.

◊ Människorna är inte som i Sverige. I Sverige så är de som förbjudet att säga hej till folk du inte känner men här gör man de dagligen. Alla har också alltid en posetiv inställning till saker och kommer gärna med tips hur man skall lösa saker. Trafiken här är likadan. Om man står och försöker komma ut på en stor väg så släpper alltid de andra bilarna in en. Och man hälsar allt tack för hjälpen genom att vinka med handen. Detta skulle jag vilja se mer av i Sverige.

◊ Maten här är jätte god. I min familj äter vi alltid mat runt 19 och då har mamman alltid lagat något. Rätterna är som i Sverige. Men min familj älskar kyckling, så de blir en del av de. Något jag dock saknar är kött bullar. Men jag får la göra de själv någon dag till dom. Något som de lagar här nere som jag gillar jätte mycket är oshen pudding. De är lika stort som en muffins men de är pannkassmet och massa kryddor. Mumma..

◊ Prisernaa på kläder här är lite dyrare än hemma men inte så fasligt. Men om man ser på mat priserna så är de jätte dyrt. Som när vi skulle köpa tomater herom dagen. De var ca 300 gram tomater och de kostade 7 Pund. Tappa hakan när hon i kassan sa vad de kosta. På godis fronten är de väldigt olikt Sverige. De har massa olika chocklader men de har ingen lakris, söt eller sur godis. Så man kan sakna de en del!

◊ En del personer har frågat mig nu om jag längtar hem något nu när jag har varit här över en månad. Men jag kan inte säga att jag gör de. Visst kan man längta hem om de händer något jobbigt. Och då tänker vad gör jag här. Men de går snabbt över. Detta beror nog på att familjen jag bor hos har gjort så att jag känner mig som en del i den. Men också att jag har börjat lära känna några nya vänner. Skall ändå bli skönt att komma hem i jul och träffa alla där hemma, men kommer nog ändå att sakna Jersye under den tiden.

Hoppas jag har svarat bra på era frågor och ställ gärna mer. De är alltid kul att svara och dela med mig av mina tankar och funderingar till er.



Mitt paket..



Innehållet





En månad och en dag..

Känns verkligen att jag och L har fått bättre kontakt. Inte helt bra än men bättre dag för dag. När jag hade fått henne ordning för skolan och kört ner henne så Åkte jag hemma och strök kläder och sen en kort promenad med hundarna. Sen ner till stan igen och träffa Melina. Hon har varit här i två veckor och kommer från Tyskland. Har aldrig träffat henne innan men hon var en glad och pigg tjej. Vi skulle möta Emma men hon kom aldrig och när jag hade glömt min mobil så var de väldigt svårt att få kontakt. Jag och Melina kollad i affärer och sen så tog vi en kaffe och pratade. Har också börjat köpa lite jullklappar men de är svårt när man bara skall ha hand bagarse. Och man inte får ha med sig vätska och sådan saker. Hmmm.. Om ni läser detta och önskar er något speciellt säg till!

Sen var de dags för hemfärd. Väl hemma så städa ja barnens rum och städa toletterna. Sen var de dags åka och hemma L och E. Sen var de måla för hela sanet. E gjorde läxer och jag och L målade tills S och M kom hem. Väl de kom hem åt vi och sen körde jag H till sin dans. Under tiden jag väntade så gick jag och köpte en cosmopolita och lite godis. De var min syslelsättning under tiden. 

Idag har jag fått mitt bankkort. Någon dag denna veckan kommer jag också att få koden. Skall bli skönt att få ett kort att kunna använda. Idag har jag varit utan snus i tre dagar. Känner mig trött och lätt irriterad. Har försökt att ersätta snusen med starka mintabbleter. Går sådär men de är i alla fall bättre än inget. Min mamma har sänt mig ett packet med två snus dossor och lite annat. Men längtar så till de kommer!!

Idag har jag varit här en månad och en dag. Känns faktiskt som jag har varit här mycket längre. Men nu känns de i alla fall som jag börjar känns familjen och att jag är en av dom!




Melina



Under vänte pusen!


Kaffe Kaffe kaffe!

Igår kväll var vi hemma hos Emma. Vi gjorde en jätte god fruktsallad. Sen hade vi olika ostar, kex, godis och chips. Riktigt gotta kväll! Vi såg också på filmen bad techer. Riktigt rolig, men kan bli lite lång tråkig. Efter de körde jag hem J och C. De bor i Five ouks. Och jag är så stolt att jag hittad vägen hem sen!! ooo kanske börjar lära mig detta nu.

Idag vaknade jag runt 7 för L vaknade då. Sen blev de ta ett bad. Skönt skönt. Efter de så Gick jag ner till stan. Är ca 5 km. Var jätte varmt ute så de var bara skönt att röra på sig. Där mötte jag E och CE. Fick också köpt min första julklapp. Nu börjas de. När jag kommer hem över jul skall jag bara ha med mig hand bargars. Och hela de kommer bara vara fullt med jul klappar. Och när jag åker tillbaka kommer de vara fullt med de julklapparna jag har fått. Hahha. Sen mötte vi J och C. efter de gick vi till ett trelig tälle brevid stranden. Jag tog en kyckling burgare med pomes och en kaffe latte. Smakade så där. Men de gick ner och jag blev mätt. Sen gick vi vidare till ett fik och jag tog en vanilj latte. Sååååå gud!!! Ni som inte har smakat den måste smaka den. Efter latten var nere och vi hade pratat en timme till så gick jag hem igen. Idag har jag ca gått 1 mil. Känns verkligen inte som de. Men kan behöva de efter så mycket kaffe jag dricker varje dag.

Vill också säga "Grattis" på fars dag pappa!! Hoppas du hade en bra dag och resten av dina kära barn tog hand om dig! Saknar dig!

Nu skall jag gå ner och äta mat och se på något barn film på tv som resten av familjen skall se. Ha en bra kväll alla.






Mys mys!



Utsikten från där jag bor!



Några dagar har gått...

Har inte riktigt har tiden att skriva så jag skall sammanfatta mina dagar fram till idag täkte jag.

Torsdags så lämna jag L och sen hämta jag upp Emma,s. Vissa henne runt i vårt hus och sen tog vi med oss hundarna och gick runt reservatet. Skönt att prata svenska lite och de är alltid kul att få sällskap när man går ut med hundarna.Sen blev de försöka damsuga huset. Men de är lite svårt när de alltid är handverkare hem som smuttsar ner. Men gjorde i alla fall mitt bästa.

Igår var de S födelsedag. Han fick slippsen som jag köpte. Han blev jätte glad. Sen på kvällen släppt de av mig hemma hos Emma,s. Fick också då träffa en Svensk su pair som heter Cecillia. Jätte trevlig. Hon drog vidare ut medan jag och Emma såg på film och bara prata. Trevligt trevlig. Sen tog jag bussen hem. Var lite läskigt när man inte visste vart man skulle av. Men buss chaffören visa mig. Sen gick jag den sista biten. Tog ca 20 min. När jag kom hem kom S och knacka på och frågade om jag var hemma och om allt hade gått bra. Svarade att de hade det gjort. Men han tyckte ändå nästa gång jag skall ta bussen så kan de hämta mig vid stationen. Men försökte förklara att jag är vuxen och klara mig själv. Men de liksom inte insåg de. Skall väl vara glad att de är rädda om mig. Och de är jag!

Idag tog jag de lugnt på förmiddagen sen så åkte jag in till stan och där mötte jag Emma,s. Cecillia och Christin. Ch är från Tyskland så vi pratar engelska hela tiden när vi pratar. Vi tog en kaffe. Sen mötte vi Jessica på stan. När vi had gått där ett tag så märkte jag att jag var tvungen att springa för mitt pay card var på väg att ta slut. Som tur han jag. NU har jag ätit och familjen är på bio. Skall snart ta bilen hem till Emma,S för vi alla skall ha en liten film kväll! 



Jag och Emma,S



Cecillia och Christin

Pengarna flyger iväg...

Morgon började som vanligt. Har kommit på att jag kan stå upp lite senare och börja med L för vi får alltid massa tid över och då blir hon så raaslös. Sen ner och lämna henne och sen tillbaka igen. Sen tog jag två av hundarna ut och gick runt hela reservaret. Var riktigt skönt att rensa hjärnan. När jag kom hem så mådde in P hunden bra. Hon går snätt och äter inget. Hon är gammal men hoppas de inte är hennes sista dagar för gillar henne verkligen.

Efter promenaden så renasa jag E gardrob och la alla kläder snyggt. Sen damsög jag deras rum plus föräldrarnas. Sen var vi tvungen att dra ner till stan för mamman skulle till frisören. Under tiden gick jag och shoppade och oj vad jag shoppade. Jag köpte

◊ En smink spegel för 5,00 Pund. På Boote. En jätte jätte stor smink affär. Behövligt köp, när min förra är krossad.

◊ Barn filmerna Robin Hood och Beauty and the beast. Dessa filmer veker upp barndoms minnen. Älsar de så de var bara tvunget att köpa de.

◊ Sen blev de en jätte snygg kort svart kavaj  och en blå vanlig tröja. Jätte snygga kläder.

◊ Efter de såg jag en liten affär och gick in. De var en säkendhend butik där alla pengar som kom in gick till Röda korset. Köpte där en vit blus med svarta hjärtan på. Jätte snygg.

◊ På fredag är de S föddelsedag och jag köpte han en svart lila slips. Hoppas han gillar den.

Väl hemma sen igen var de bara att sätta sig i bilen och hämta L. Istället för att åka hem så åkte vi istället till en liten stad som heter Gorey. De är som en liten fiskehamn. Med nåra resturanger. Ett stort slott och en vacker promenadlänga brevid vattnet. Vi tog en promenad och pratade om alla blommor vi såg på vägen. Gick ganska bra. Sen var de hemfärd och väl hemma var de dags för bad innan maten var färdig.





Happy day..

Morgon började med att jag inte ville upp ur sängen. Ni vet när ni bara vill ligga kvar och dra sig hela dagen. Men upp kom jag och gjorde i ordning L för skolan. När jag skulle lämna henne så viskade hon i mitt öra och frågade om jag kunde vara kvar och leka med henne på skol gården. Blev lite glad när jag hörde de. Men drog min kosa hemmåt.

Väl hemma gjorde sökte jag efter förslag på måltider som jag kan laga till barnen efter skolan som jag senare skall visa mamman på kvällen. Fick ihop 6 olika rätter. Såklart var en av dom köttbullar. För jag saknar de så otroligt mycket! Sen var de dags att tvätta och stryka. När de var klart gick jag ut med hundarna men precis när jag kom utanför huset började de regna. Gick ca 500 meter till och sen gav jag upp och gick tillbaka. 

Till Lunch idag åt jag rostad smörgås med en slags sylt. Alla i familjen äter de jätte ofta och älskar de. Men som jag trodde var jag inte en av dom. De smakade nästan som jordgubbsylt men mer kompakt och aldeles för mycket socker på en smörgås. 

Sen var de redan dags att hämta L från skolan. På vägen till skolan behöver jag köra på en jätte smal väg där man måste köra upp i mötesfickor när man möter bilar. När jag var nästan längst ner på vägen får jag möte med en stor lastbil som vägrar och backa. Detta lede till att alla bakom mig, plus mig själv fick backa tillbaka till slutet av vägen ( ca 2 km) bort. Vill bara säga J*** egoist. Han kunde faktiskt ha backat! När jag väl var framme till skolan så hämta jag en flicka med stråland humör och vi åkte vidare för att hämta E. På vägen lyssnade vi på Nalle puh och söng för fulla muggar.

Väl hemma gav ja de var sin smörgås och sen gjorde E läxa och jag och L ritade. Sen dags för bad och efter de lekte vi att jag var hennes barn och hon skulle ta hand om mig. Jätte mysigt! När mamman kom hem berätta hon att jag skulle kolla i L väska. Där låg en teckning hon och hennes klassförestånadare hade gjort i skolan till mig. Blev jätte glad!! L ville ta tillbaka den men sen ångrade hon sig. Skall skaffa en ram och ha den på mitt rum. I morgon skall vi göra en sådan men med hennes namn och den skall hon ha på hennes rum!

M är ledig varje onsdag nu ett tag framåt och i morgon skall vi åka till stan för S fyller år på fredag så måste fixa mig en present. Något tips vad man kan köpa till pappan i familjen? Skall köpa lite saker till mig själv med. I morgon skall vi också börja planera hur våran vardag skall se ut och få lite struktur på de hela!




Massa Massa Massa.....

Dagen började med att jag göra i orddning L för att sedan åka till skolan och lämna henne.Sen åkte jag ner till stan och mötte Emma och Emma. Vi tog en fika och pratade om livet som au pair och livet på Jersye. Testade då en vanilj latte. Otroligt go. Kan rekomenderas. Kändes skönt att prata och även diskutera den sitvationen jag är i just nu. runt ett åkte jag hem. Tog hundarna på en promenad. Tyckte bilen var så smutsig så jag tvätta den invändigt. Blev mycket mycket bättre. Efter de dags att städa lite.
Sen hämta jag först L och sen E. Stolt över mig själv att jag hitta vägen. Hoppas jag bara gör de i morgon med. Men de skall väl inte vara så svårt eller? Sen blev de hem. Blev att jag fick laga mat och göra så de fick mat i sig. Tog ett tag men de fick i sig de i alla fall.

De har varit en hård dag och är trött och många tankar som snurrar i huvudet. Får försöka sova och hoppas att visa försvinner till i morgon.

E din fråga om gasspis är att de har den och som jag har fattat de har de flesta de här.

Tre veckor har gått...

Nu har jag fått tillbaka internett så jag kan börja blogg igen. Under denna veckan så har det varit väldigt mycket flytt. De huset vi har flyttat in i är blyggt för trehundra år sedan. Familjen har total renoverat. Men för de är kulturmärkt så får de inte bytta ut saker som t.ex. fönster och dörrar. Halva huset är inte klart än. Så de är ganska trångt och saker nästan överalt. Mitt rum är de ända i hela huset som är helt klart och inrett. Känns ganska skönt faktiskt. Trivs riktigt bra med rummet. Men iblnad är de ganska jobbigt att man få leta saker i kartonger när man behöver dom. Men till jul skall nästan allt vara klart. Vi får hålla tummarna!

500 meter från huset ligger ett jätte fint reservar. Har varit ute och gått med hundarna där ett antal gånger. De kan vara skönt att komma iväg och bara rensa tankarna i tystnaden. Hundarna älskar de med. För där kan jag släppa de fria och de kan gå och lukta som de vill. Men när jag roppar på dom eller vislar så kommer de direkt. Mot andra hundar så bara de hälsar och sen struntar i dom. Känns skönt att ha så väluppfostrade hundar. 

Under denna veckan har jag också varit nere i st Helia och gjort nagelförlängning med mamman. Mycket snyggare än de jag gjorde i Sverige. Hon som gjorde dom var riktigt trevlig. Efter de gick vi till banken och skaffade mig ett kort. De skall komma någon dag nästa vecka. Känns skönt att ha ett kort så jag slipper gå runt med massa pengar i plånboken hela tiden. Sen tog vi med en jätte god soppa hem.

Igår skulle jag och den älsta dottern ta bussen till stan. Vi stog och vänta och vänta. De sluta med att familjen vänner stanna med bilen brevid oss och de sa att vi stig på fel hållmplats och att de kunde köra oss ner. De var guld värda. Nere i stan testa hon sushi för första gången. Hon älskade de. Men de var inte som hemma. Sunshin låg på tallrikar som åkte på ett långt band fram och tillbaka. Man tog de man ville ha och sen betalade man efter. De var ganska dyrt faktiskt. Får se om jag hittar något annat ställa i Jersye som har de också. När jag kom hem pratade jag med farmor,leo, filippa,mamma och pappa på skeyp. Var jätte kul att se alla men de gjorde också lite som hem längtan börrja starta. Har inte haft de under hela tiden jag har varit här nere. Men när jag vet att alla var samlade och att de hade varit på gravarna så kändes de lite jobbigt. Men de går säkert över snart!
På kvällen åkte vi till St martins bon fire night. Det var jätte mycket folk överallt. Och de var rooligt att de var allt från ungdomar till familjer. När vi kom i på området så kunde man köpa mat på massa olika ställen. På ett ställe hade de grillat en hel gris! Såg lite äckligt ut. De hade också lavie musik. Efter en stund sätte de eld på en stor trä hög. På toppen av trä högen var de en liten kopia av Big ben. Om jag förstog de rätt handlade de om något med kriget när Jersye blev UK. En stund där efter var de massa fyverkerier. Jätte fint. Alla pengar som kom in under denna kvällen går till välgörenhet. De som också var kul att se var att de inte var några fulla ungdomar som de brukar var i Sverige på sådan här tillställningar. 

I morgon skall vardagen börja och jag skall börja hämta från skolan och allt sånt. Är lite nervös för fick precis reda på att jag skall hämta E från en annan skola. Är inte helt hundra att jag hittar. Men jag och H skall ta en runda sen. Så får jag väl skriva mina anteckningar. Skulle så gärna vilja ha en GPS. Har sagt de massa gånger till familjen och säger att jag kan betala den själv. Men de säger att de skall köpa en till mig. Får la bara vänta och se.

Nu skall jag nog se på en film innan jag skall åka iväg och handla och ta en tur med H. Är lite nyfiken på vad ni har för väder i Sverige? Och om de har hänt något intressant i Munkedal som jag har missat? Om ni har några frågor så är de bara att fråga på!




En del av mitt rum.



Inte så städat men skall bli bättre på de.



Mitt fönster



Från igår.