Nu var julen gjort och i morgon är de nyårs afton....

Nu skall jag be om ursäkt att jag inte har skrivit men har faktiskt varit i Sverige och komner till Jersye igår kväll. Och när man har varit hemma i Sverige finns de viktiagre saker än att sitta vid datan.

JUst nu är jag vädligt trött och orkar inte skriva en detaljerade sammanfattning vad jag har gjort hemma, utan istället så förklara jag de med några ord och bilder.

Familjen,vänner, god mat, god dricka, HUSOLSOST och massa massa kärlek!



Mamma och pappa under en underbar promenad runt maltestig.



Mamma och  Cornelis



Mycker roligt kväll med tjejerna. Nej Lina ser inte ut så här i vanliga fall 



Fina Emma











Mormor!!

I morgon så...

Förlåt och tusen gånger förlåt men helgen har varit ganska full späckad  och dessa dagarna har jag haft L hela dagarna så har liksom inte haft någon tid att skriva. Men nu är jag här och skall jag göra en kort sammanfatning.

Fredag - Jobbba lång dag och sen var de bara att slappa med massa godis och film. 

Lördag - Sov ut länge seda gick jag till stan. De blev att mötta upp Emma.A och vi gick och shopade lite. Hittade mig ett par jeans. De är typ wow jag som har jätte svårt att hitta byxor. Sen blev de en jul topp och lite Jerseys jul godis som de där hemma skall få smaka på om de går igen tullen vill säga haha. Sen var de och sätta sig på bussen på väg hem och skynda sig för att göra i ordning sig för att sen ta bussen ner i stan igen och mötta upp Jessica och Emma,A. Ååå vad skall jag säga. De blev en kväll med minnesluckor, men å så rolig den var!! De slutade att jag köpte pomes och vitlöks dip och gick hem 5 km för uppförsbake mitt i natten! 

Söndag - Började med att jag hade väldigt ont i magen och kräktes upp pomefriten från går dagen. Men de är vanligt att jag kräks när jag är bakfull. Tänkte inte så mycket på de. Gick ner och åt frukost och sen gick upp till mitt rum igen. Efter ca en halv timme kom frukosten upp. en forsätte de så hela dagen. Allt jag åt och drack kom upp. De var hemskt och så hungrig jag var! Så de blev att ligga i sängen hela dagen! Matförgiftad var ordet. Jag skall aldrig mer äta pomes och vitlökssås!!

I morgon kl 7 jersey tid går mitt plan hem till Sverige. Skall bli skönt att ha lite semester och bara kunna vara ett tag. Behöver också renas hjärnan med lite tankar och se om den bli klokare av de. Såklart skall de också bli underbart att träffa alla mina närmsta!!


Ses i morgon. Ha en bra kväll. Här kommer lite plandade bilder.







Två månader...

Ja nu har jag varit här i två månader. De känns som jag har varit här mycket längre. Har varit med om så mycket. Som att använda ett språk hela tiden som ja inte är så bra på, fått underbara nya vänner, köra på fel sida vägen, bo i familj som jag aldrig har träffat innan med en annan kultur och sätt att leva, vara utan mina käraste under längre tid en jag någonsin har varit. Ja har upplevt massa nya saker. Och ja trivs med mitt liv och ser fram i mot fler äventyr under detta året.

Nu när L är ledig har jag haft henne hela dagarna och då får man ju hitta på lite saker. Idag har vi varit och badat. Hon älskar verkligen det och skulle kunna där vara hela dagen och sen när vi hade kommit ut från badhuset så giick vi till bion som ligger 20 meter där ifrån och såg på katt i stövlar. Hon var så duktig hela filmen. satt ner och kollade under hela filmen. Vissa delar var lite läskigt och då klämde min hand men annars var hon jätte duktig. Nu blir de kaffe och en bra film och i morgon utgång kul.

När ja kom hem idag hade jag fått ett kort av mamma. Så gullig hon är!

Lite bilder när ja och L bakde i torsdags.







New year´s eve..

Den handlar om olika människor runt om i New york som har problem på något sätt och försöker att lösa detta under denna dagen. De är samma resecerer som har gjort valentims day. Denna filmen på minner väldigt mycket om den bara att de handlar om mer människor i denna.

Man blev glad av att se den och de bring verkligen fram jul känslorna. Men här kommer menet, ibland kändes de som att de blev alldeles för många karaktärer att hålla ordning på. De skulle nog varit bättre om de tog bort några och istället visade mer ur ett få tal. Men spara er tills den kommer ut på dvd för den är inte värd pengarna för att se på bio

.

Då var de onsdag då...

Idag är de onsdag och en dag tills jag skall åka hem över jul. Känns konstigt men också lite skönt och få semester och bara komma hem och inte göra ett dug.

Jag vad jag ja gjort hitils denna veckan då, hmm i måndags så var jag på L jul show. Och de kan man verkligen kalla för en jul show! På hennes skola går de barn från 3-6 år och de älsa barnen hade lite större rolle och de var så duktiga och kunde allt. Medan L var en hund som sköng om att man inte bara skall få hundar jul klapp och sen kassa bort dom. Väldigt stolt över hennes framträdande! 

Igår så lämnda ja över L och E till pappan för hon skulle spela jul showen då med. Medan jag gick hem till Emma,s och förberede oss för vårt lucia tåg. Sen gick vi hem till en svensk äldre dam som hade sina vänner över och sköng sånger. De var så uppskatat så hon och hennes dotter börja gråta. Då blev man lite stolt över oss! Sen bjöd hon in oss och vi fick äta lite plock mat. På bordet fanns de köttbullar!! Fattar ni köttbullar!!!! De var så ljuvligt så de går inte att beskriva. Men självklart vara de inte godare än dina pappa! Sen fanns de lusse katter. Mummmm! och massa goda saker. Smakade på mint pic. De är som en liten paj med rusin dadlar och massa saker inuti. De är ungefär som deras lusse katt. Men ja föredrar lusse katten. Sen fick vi dricka mose win. De dricker de som våran glögg ungefär. Men den smakar mer vin och har inte alls våra god kryddor. Kvällen slutade senare på Emma,s golv med tjej snack. Väldigt mysig kväll!!

Idag skall jag hämta L redan kl 12 för hon är på jul party ( typ som jul avslutning). Hon vad jätte ivrig när ja lämna av henne i morse! Sen skall vi till affären för att handla och sen åka hem och baka. Tror hon kommer tycka de blir riktigt kul. Senare ikväll skall jag och tjejerna gå på new year´s eve. Så kommer en resention av den i morgon.

Ha nu en fortsätt bra dag och hoppas de regnar på er lika mycker som de gör på mig här nere. Och du Linda, Klart jag saknar er!!



Änglar eller vad?




Så var de söndag igen..

Ja nu är de söndag igen. Tiden rullar på. I fredags så tog ja med L och E till ett stort bad hus i St helia efter skolan. De var svårt och ha de båda men tror allt de tyckte att var kul. Sen åkte ja hem till M s bästa kompis för ja skulle vara barnvakt. De gick jätte bra. Visste att de skulle komma hem 01:00. Var jätte trött men bestämde mig för att inte somna. Men när kl var 24:30 så däkade jag. Och vaknade sedan upp av att hon knuffade på mig. Fick jätte dåligt samvete men de bara skratta och förstog att jag var trött. 

På lördagen gick ja till stan. När jag bara hade gått några meter gick mitt axelband på väskan av. Så fick bära den i famnen. Såg säkert jätte roligt ut. Så när ja väl kom ner till stan så köpte jag en ny väska!! Sen åkte jag hem igen för S och M skulle på jul bal och barnen skulle sova på olika håll och jag skulle vara hemma som i reserv om något barn inte kunde somna. Så de blev en del film tittand. 

Idag har jag gått på stan. Köpte mig en snygg blå vit randig tröja. ( Fast glömde den i Emmas påse, fan) Sen åt vi på en jätte god hamburge resturang. Gud vad god de var där!! Sen var de en stor jul parad. Där "vanliga" Människor fick göra som en släda med massa jul pynt och människor på och sen var detta som en tävlig. Sen åkte de runt och visa upp sig för alla i stan. Detta skulle nog göra så jul känslan  kom fram inom männskorna men de var lite svårt att plocka fram den när de spö regna och var jätte kallt. Burr.

Igår hände de också något fantastiskt jag blev moster till en söt liten kille! Nu längtar jag bara till ja får komma hem och krama på dig♥

Min kära mamma frågade i en kommentar vad de är jag längtar mest från Sverige i mat väg. Hmm Jag saknar Tacos grymt mycket!! Ni som känner mig vet att jag äter tacos minst en gång i veckan och nu har jag inte gjorde de sen jag åkte hem i från. När jag frågade familjen om de inte åt de något så viste de ens inte vad de var?! Så den dagen jag kommer hem till jul så har jag beställt tacos!!
Såklart saknar jag pappas kött bullar. Men vem gör inte de när man har varit utan dom för länge?
Jag saknar också att kunna ha kebabsås på pizzan. De har inte såser här på pizzan, för de tycker de blir för fett då. Men snälla nån om man skall äta pizza så gör man väl inte de för att vara nytig eller?
Något som ja saknar väldigt mycket är mitt lösgodis! Om man hittar lös godis här så är de bara gamalt och segt. Blää. De är också något jag kommer ta med mig tillbaka hit.
Sen är de säkert tusen mer saker ja saknar men inte kommer på just nu. Här kommer i alla fall lite bilder från de senaste dagarna.



Film mys i min ensamhet.



Emma,A på ett fik idag. Min klockrena kommentar idag " På den bion finns de sådan där stolar" haha!



Jessica







Jul paraden.


Kärlek!!

Jul mys...

Denna morgon har jag varit hos Emma,s med Emma,A. Där bakade vi en god choklad kaka. Den blev inte riktgit som Emma hade tänkt sig men jag gilla den! Sen blev de att se 5 avsnitt av Greveholm! Mys, alltid lika kul. Minns när jag var liten och spelade greveholms spelet. Man skulle gå runt i huset och samla ihop delar till att kunna bygga ihop sprak. Åå tänk om man skulle få spela de igen.

Ikväll skall vi ut och äta på Thi resturang. Detta på grund av att de flesta av oss skall vara barn vakt i helgen. Så likt mig, på fredag skall jag vara barn vakt till mamman i familjens bästa kompis barn och på lördagen de melersta barnet i min familj. Detta på grund av att S och M skall på jul bal. Detta är ungefär som våra jul bord i Sverige. fast mycket finare kläder och tror de är lite mer glamoröst. 

Igår fyllde min söta Nora år!! Hoppas du snart får koret jag skickade till dig. Men också att du har haft en bra föddelsedag och att du har ätit mycket tårta för mig med. 

Nu sitter jag och väntar jag på att en maskin tvätt skall bli klar så jag kan skicka in nästa maskin. Om de är upppehålll när  jag hämtar den minsta så skall vi åkta och spela fotboll. Har också fixat ihop en liten piknik. L kommer att älska den. Men nu får ni ha en bra dag och tänk mindra än två veckor till jag kommer hem.Wiiii!



Mumma!!





pikniken!

Försöker att få upp julstämningen..

Ja här bara regnar de och regnar. Om man har tur kan de var uppehåll en halv timme så man kan gå ut med hundarna. Sen när man får ett sms av mamma att de har snöat hemma. Ja då gick bägaren över.

Precis då skrev jag med min kära syster Jossan som låg och åt leilas rocky rolls och såg på skärgårsdoktorn. Då bestämde jag mig för att försöka göra de här med. Så drog mig till affären och försökte hitta allt. De var så trevliga och hjälpt mig runt. När jag var nästan klar med dom upptäkte jag att hade glömt dumle godisarna. Men sket ja i de och stoppade in den i kylen. När jag hade gjorde den kom jul känslan upp lite. Nu skall vi snart äta mat och sen skall familjen smaka på de. Hoppas de gillar de.



Ja ser de regnar, ja ser de regnar. De var ju roligt ja ha.

Nu var denna helgen gjord. I fredags åkte jag ner till stan och mötte Emma,s på natt kaffet. De är ett kaffe som är öppet till 9 på kvällen. Där provade jag chi latte för första gången. Jag gillade den riktigt mycket. Massa goda kryddor, smakade lite jul. Sen gick vi och köpte lite god och sen åkte jag hem och såg på film. De var skönt för var  väldigt trött.

På lördagen vaknade jag tidigt av att regnet öste ner utanför mitt fönster. Drog på mig kläderna och tog en promenad ner till stan för att möta tjejerna. Där gick vi på den lilla jul marknade som de har sätt upp på torget. De var massa hema gjorda saker. Allt från halsband till kläder. Där drack vi varm choklad i regnet, mumma. När vi sedan gick in till stan så var de någon fredsgala där de bjöd på korv med bröd, kaffe och massa gott. De hade även lavie band. Sen var de dax att shopa massa kläder till mig själv ( för ja är ju klar med alla julklppar). De blev en snygg topp, en snygg jul klänning, vantar, plånbok och svarta hunter stövlar bara för 68 Pund. Känns skönt att spändera lite pengar på en själv. När vi hade slösat bort alla våra pengar så åkte vi hem till Cecillia och såg på filmen Elf och sen såg vi tre avsnitt av myseriumet på greveholm. Så mycket har jag inte skrattat på länge!

Idag har jag gått till stan med mina nya stövlar och idag behövdes de verkligen. Gud vad de har regnat och blåst! Vi kollad i affärer men hittade inget så bestämde för att gå till pizza express istället och lägga våra pengar på en god pizza. Och god var den verkligen. Sen tog ja bussen hem. När jag gick hem så kunde ja knappt dra på trotaren för de var fullt med vatten. Nu har jag varit hemma och tagit de lugnt. Somnade en stund de var skönt. 

Som du förstår mamma så är de regn och rusk väder här och har varit de hela veckan. Hoppas de blir finare väder nästa vecka. Tänk idag är de bara 20 dagar till jul afton!

Nu kommer några bilder från helgen.



Vist har de gjort de fint i stan.



Våran nya fina spis.



Varm choklad mumma!!



De är mina tjejer de!



Man blir som ett barn igen när man ser på mysteeriet på greveholm.



Mys!



Pizzerna från idag.




Inte bra bild, men de ni ser är kärlek!





1 dec..

Detta tycker jag skall vara en speciel och mysig dag där helst snön ha kommit och man skall ha ljus över allt. Men här har de spö regnat hela dagen och varit mulet. Gud vad tråkigt väder. Alla jul känslor man har sprang iväg. Tänkt skriva lite om saker jag har fått reda om jul tider här.

För de första så har de inte advens ljusstakar. När jag förklarade för mamman i familjen så bara hon skrattade och sa vad är de för påhit. Så jag tände mitt egna lilla ljus här bara för att försöka få fram känslan. Men var verkligen inte samma känsla som att göra det hemma. 

Här fira man inte lucia med lucia tåg och de kittet. Men ja och tjejerna skall ändå få ha vårt egna lucia tåg för en svensk tant här som skall ha massa folk inbjudna och där skall vi vara höjdpunkten. Vi skall göra kläderna av lakan och snart skall vi börja lära oss in låtarna. De skall bli jätte kul men är lite nervös.

Idag fick L öppna första lukan på advenskalendern. Men när jag kollade på den reagerade jag på att de var upp till 25. Men de är ju såklart. De firar ju inte jul på samma dag som oss och då behöver man en luka till.

Idag har jag köpt klart alla julklppar känns så underbart att de är klart. När ja åker hem över jul skall jag bara ha handbagare med mig och provade idag att lägga i alla julklappar och de gick precis att stänga. Skall försöka hitta mig en jul klänning och den skall nog allt gå ner annars får ja ha den i handväskan haha.

Hoppas att alla har haft en bra dag och sov nu gott.